Reflux kezelése várandósság alatt

Kedves Doktorúr! 27 éves 14 hetes várandós kismama vagyok, akinél 16 éves korában diagnosztizálták az oesophagitis nélküli refluxot. Azóta folyamatosan napi 1x20 mg Parietet szedtem.Tavaly szeptemberben (mert babát terveztünk) letettem a gyógyszert és egy 2 hetes intenzív (reggel-este 1-1 dl) Salvus-víz kúrával tökéletesen kiváltottam a gyógyszert. Azóta egy-egy savasabb időszakot leszámítva kevés (reggel 1 dl) Salvus vízzel prímán elvoltam, elég volt, ha csak akkor ittam, amikor épp felment a savam, néha hetekig semmilyen tünetem nem volt. A várandósság harmadik hónapjának elején elkezdett össze-vissza ugrálni a savam, amin nem segít a napi Salvus víz. Rendszeresen iszom, probiotikumot is szedek, de teljesen váratlanul - étkezéstől függetlenül - egyszer csak rengeteg a savam, fel is jön, majd 20 perc után semmi, pedig semmit nem ettem, ittam, vagy szedtem rá. Szakaszosan gyötör a gyomorégés, egyáltalán nem úgy, ahogy az elmúlt 12 évben. A háziorvosom nem tudott alternatív gyógyszert felírni, a gasztroenterológiára pedig január elejére kaptam időpontot, de a telefonban is megkérdeztem, hogy mit ajánlanak ilyen esetben, nem tudtak segíteni. Ezért fordultam Önhöz, kérem írja le tapasztalatait, akkor is ha ezt az időszakot egyszerűen csak ki kell bírni. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza várandósság témában

A panasz esetén érdemes Gaviscon oldatot használni, ez a terhesség alatt is nyugodtan szedhető. Ha ez nem lenne elég, és a panaszok erősödnének, megpróbálható Quamatel szedése is (sőt akár a Pariet típusú szerek is használhatók a haszon/kockázat mérlegelésével) .

Kérdés: 2015. november 10., 12:14; Megválaszolva: 2015. november 15., 20:53
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laktulóz hidrogén kilégzési teszt
Gyomor és vékonybéltükrözés
Tisztelt Doktor úr! Felszívódási zavar irányában felsőtápcsatorna vékonybél biopsiát kell, hogy elvégezzenek nálam, mert lefogytam és nem...
Sibo,Gyomorgyulladas
Tisztelt Doktor ur! Januarban vagy a covidtol vagy mert ettem ket romlott szendvicset megint sibos lettem.Egyszer mar voltam de helyre jottem.Most kaptam ra 1...
Laktóz érzékenység, igazolás
Tisztelt Doktor Úr, Abban kérném segítségét, hogy genetikai vizsgálattal, laktóz érzékenységet állapítottak meg nálam. (C/C lett az...