36 hetes kismama

Kedves Doktor Úr! 36 hetes terhes vagyok és ma voltam a kötelező 4-ik ultrahangon, ahol az orvos, a következőket mondta: átlagosnál több magzatvíz, magzat fekvése Kpf, BPD 94, has 90, Femur 68, placenta tapadás hátsó fali, placenta stádiuma I, jó magzati szívműkődés, Flowmetria: normál áramlási görbe. Amivel megijesztett, hogy rákérdett, hogy volt e down kór szűrés és azt mindenképpen ki kell szűrni. 12-16 között, voltam down kór szűrésen, nyaki redőt, minden rendben találtak, nem volt kötelező, de kombinált tesztet is csináltam, géndiagnosztikai központban magzati szívultrahang vizsgálaton voltam, ott is minden rendben volt, 4d ultrahangon úgyszintén, és akkor a 36 hétben azt kérdi, hogy volt e ilyen vizsgálat és, hogy mindenképpen rá kell szűrni..Havonta járok vizsgálatra az orvosomhoz, utoljára egy hete voltam, akkor sem mondtak semmi rosszat, akkor átlagos magzatvizet mondtak, vércukor szint is határértéken belül. Mikor rákérdeztem, hogy valami baj van, akkor nem mondott semmit csak hümmögött és semmi konkrét választ nem adott. Mennyi esély van arra, hogy az eddigi összes vizsgálaton benéztek valamit és ma vették észre a rendellenességet? Ami még tünet, hogy nagyon vizesedek, amire azt mondták, hogy alkati kérdés. Válaszát előre is köszönöm. 26 Éves Kismama

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza 36 hetes kismama témában

Tisztelt Kismama!

Leveléből az derül ki, hogy eddig mindent nagyon helyesen csinált.

A kombinált teszt már 11-12 hetes korban nagy valószinüséggel kimutatta volna ha Down syndroma állna fenn a babánál,

A jelenlegi helyzet--a sok magzatviz, illetve az Önnél fellépő vizesedés--azt nem irta, hogy a vérnyomása rendben van-e? ---valóban kórházi kivizsgálást érdemel és ez egyben tanácsom is!

Röviden: Az I-s vagy II Női Klinika terhesgondozását v. járóbeteg rendelését lenne érdemes felkeresnie és a hátralévő heteket szoros orvosi felügyelet mellett töltenie, ugyanis ha bármi komplikáció adódna vagy a babával vagy Önnel, akkor a szülést már a 37-38. héten terminálni /császármetszés/ lehetne.

Kérem, ne ijedjen meg, ez egy "kényszerhelyzet ", de a talált vizsgálati eredmény miatt a baba érdekében meg kell tenni!

Köszönöm bizalmát! Üdvözlerttel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. szeptember 04., 08:42; Megválaszolva: 2015. szeptember 04., 09:12
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs vérzés
Barna folyás
Abortusz műtét
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek