A gyomor savszabályozó rendszere

Tisztelt Doktor Úr! Én úgy érzem, hogy nekem a gyomor savszabályozó rendszere borult fel, már lassan több, mint fél éve. Ugyanis én a refluxra akkor szedtem 2x1 Controlocot egy hétig, de ezzel egy időben lúgos vizet is ittam, és olyan érzésem van, mintha lekötötte volna teljesen a gyomorsavat ez így együtt. Azóta sokszor puffadok, fáj a hasam, görcsöl, hol lágyabb a széklet, hol keményebb, bár sokszor kevés folyadékot is iszom. Ezt vissza lehetne állítani a normál állapotába, vagy elromlott teljesen ez a savszabályozó. A gyomrommal nincs probléma, leginkább a belek fájnak, gondolom a kevés gyomorsav miatt nem tudja megemészteni a gyomor az ételt, főleg a húsféléket, ezért bomlásnak indulnak? Mi a teendő ilyenkor? Válaszát előre is köszönöm: K.Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza emésztési zavar témában

A gyomrával valószínűleg semmi gond nincs. A puffadást vagy fokozott levegőnyelés (evés, ivás, beszéd közben) vagy a nem megfelelő bélflóra miatti kóros utóemésztés okozza. Előbbi csökkentésére a levegőnyelés tudatos kerülése (lassú, nyugodt evés, ivás, beszéd) alkalmas, utóbbi javítására pre- és probiotikum legalább 1 hónapos használata javasolt. Emellett a rendszeres intenzív testmozgás segíthet a bélmotilitás rendezésében.

Kérdés: 2015. augusztus 17., 18:35; Megválaszolva: 2015. augusztus 18., 05:50
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...
Betegségről