Mire utalhat a nyákos széklet?

Jó napot! Már több hónapja a székletem eléggé rendellenes. A legtöbbször sárgás váladék is ürül. Diagnosztizált gluténérzékeny vagyok, emiatt először diétahibára gondoltam, de végül ezt kizártam, nem ettem mellé sosem. 2 hónapja szedek probiotikumot, gondoltam hátha az helyrerántja a dolgokat de egyenlőre minden változatlan. A ritmus nagyjából változatlan, bár előfordul, hogy kimarad 1-1 nap, és nem kell wc-re mennem. De se hasmenésem se székrekedésem nincsen. Mikor próbáltam utánajárni, hogy mitől lehet, felvetődött a daganat is, ami azért igencsak megrémített. De ezt a dolgot nem okozhatja valamilyen más ételallergia/érzékenység? Remélem érthetően fel tudtam vázolni a gondomat, és tud valami tanácsot adni. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza nyákos széklet témában

Magam is rejtett gluténbevitelre gondolnék első lehetőségként, ezt egy friss szerológiai lelettel ki lehet zárni, azonban ha az antitestek jelenleg is pozitívak, akkor újra át kell nézni az étrendet. A bélflóra megváltozása illetve bélhurut szintén okozhat nyákot a székletben (a nyák a fokozott mennyiségben elhalt és újraképződött bélhám miatt jelenik meg) . Ha más tünet nem társul hozzá, önállóan nem feltétlenül betegség jele, életkora alapján a rosszindulatú folyamat, mint oki tényező, nem valószínű. Érdemes lehet több, más típusú pre- és probiotikumot is kipróbálni, használni.

Kérdés: 2015. augusztus 15., 15:03; Megválaszolva: 2015. augusztus 15., 16:09
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...
Betegségről