Hasi problema

Tisztelt Doktor Ur! Egy összetett problemaval fordulok Önhöz. Korabban mar megvalaszolta egy kerdesemet, melyben a veres-nyakos szekletemre kerestem magyarazatot. Ez a veres nyak dolog akkor januarban fordult elö ket alkalommal (valoszinüleg vegbelrepedes okozta a verzest, ha egyaltalan ver volt) , azota nem. Voltam közben hasi ultrahangon, ott nem talaltak semmit, illetve vizsgaltak a szekletmintamat, ami negativ lett. Labor eredmenyem CRP is teljesen rendben van. A haziorvosom, mivel nem nyugodtam meg es a nyakossag meg fenn allt beutalt beltükrözesre. Erre meg nincs idöpontom. Mindezek utan törtent, hogy abbahagytam a tej ivast, ugyanis 3 eve rendszeresen naponta iszom kecsketejet, mert nagyon szeretem es sosem gondoltam volna, hogy ez okozhat nekem valami gondot. Azota – 2 hete - viszont teljesen megszünt a nyakossag, a szekletem teljesen normalis. Emellett elkezdtem reggelente kavezni, ami szinten kialakitott egy rendszeres szekelest. A mai napon tapasztaltam 2 het utan elöször keves nyakosodast a szekelest követöen, ami atlatszo volt. A jelenlegi problemam tovabba, hogy 2 hete a jobb oldali bordaivem alatt a hasamban erzek egy furcsa huzodo, bizonyos mozgas közben enyhen nyilalo fajdalmat, amire az utobbi napokban ejszaka is felkeltem (mindig ugyanakkor, 3-kor) . Olykor ezt a fajdalmat kicsit lejjebb is erzem. Rendszeresen vegzek hasizom gyakorlatot es kb 2 hete lecsereltem a munkahelyi szekem fitlabdara. Az ultrahang vizsgalaton februarban semmilyen komoly elterest nem talaltak, egy 1 cm-es hemangioman, kisebb vese cisztakon es PCO szindroman kivül. Az lenne a kerdesem, hogy ezek alapjan Ön szerint menjek el a hazi orvoshoz, vagy lehet, hogy csak izomhuzodas? Illetve a fentiek alapjan van erteme a beltükrözesnek? Mindenki lebeszel rola, mondvan, hogy mivel hipochonder vagyok, csak feleslegesen tennem ki magam egy ilyen vizsgalatnak. Mar a haziorvoshoz is felek elmenni, mert mindenki a koviddal van elfoglalva es attol tartok, teljesen bolondnak nez, hogy minden aprosaggal zargatom (ez igy van) . Viszont felek, hogy valami komoly bajom van, es, ha igy megyek neki a hetvegenek valami baj lesz. 35 eves nö vagyok, egeszsegesen taplalkozom, nem iszom, nem dohanyzom es naponta legalabb 30 percet setalok/tornazom/futok. Valaszat elöre is köszönöm! Hadd jegyezzem meg, hogy nagyon szimpatikus, hogy valaszaival nem ijeszti halalra az embereket, ez olyan minden betegsegtöl taro egyeneknek, mint en nagy segitseg. Barcsak könnyebben tudnam venni en is dolgokat, de ez egy mas teszta. Tovabbi szep napot! Üdv. Reka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza nyákos széklet témában

A tünetek nem riasztóak, szerintem sürgősségi ellátást nem igényelnek. A jobb bordaív alatti fájdalom valóban lehet izom eredetű, ekkor pár héten belül meg kell szűnnie. Ha a tejfogyasztás következményének gondoljuk a nyákos széklet megjelenését, érdemes lehet étel-allergia irányába vizsgálódni (vérvétel, IgE) . A vastagbél-tükrözés ráérhet a Covid időszak után, de ezt akár szűrő jelleggel is érdemes elvégeztetni (olyan tünetet nem említ, ami miatt sürgetően, mindenképp el kellene végezni).

Kérdés: 2021. április 22., 13:50; Megválaszolva: 2021. április 22., 17:01
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...