• Székletproblémák

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr. Plósz János, Gyomor, illetve székelési panaszaim vannak 5 hónapja. Gyakori székelés, illetve ritkán gyomorfájás. Puffadtság érzetem van szinte minden nap, de a legfontosabb (ami miatt felkerestem a háziorvosom is), hogy folyamatos "hurutos" nyálkás váladék távozik minden székeléskor. Napi szinten előfordul, hogy egy-egy székletürítéskor csak az távozik nagyobb mennyiségben. Színe átlátszó vagy sárgás. Eddigi vizsgálatok: székletvér vizsgálat (weber vizsgálat) negatív, széklettenyésztés negatív, illetve egy hasi ultrahangom volt, ott is mindent rendben találtak. Gasztroenterológiára sajnos csak sokára kaptam időpontot. Ön szerint mi lehet a gond? Nagyon aggódok, hogy valami komoly betegség, esetleg daganatos stb. (más betegségemről nem tudok, gyógyszert nem szedek) Válaszát köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a nyákos széklet témában

        Semmiképp nem daganatos megbetegedés az első gondolatom a panaszok és életkora alapján. Vastagbélhurut, bélflóra-eltérés vagy jelentősebb méretű polyp okozhat ilyen tüneteket. Ha már hónapo óta fennáll a panasz, mindenképp érdemes tovább vizsgálódni (széklet calprotectin szint, vastagbéltükrözés). Addig is probiotikum használata segíthet a tünetek mérséklésében.


        Kérdés: 2020. február 29., 11:25; Megválaszolva: 2020. február 29., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.