Gyomortelítettség és reflux

Üdvözlöm, gyomortelítettség, bal bordaív alatti fájdalom, hányinger, esetenként hányás voltak a tüneteim, amellyel gasztroenterológust kerestem fel. Labor normál, ultrahang: epehólyag megnyúlt, lefűzött, infundibulárisan elekskenyedett. Gastroscopia: a nyelőcső nyálkahártyája a cardia felett gyulladt-reflux oesophagitis Los Angeles A. Gyomorbennék tiszta, cardia centrális, szabályosan működik. A leszálló szárban szabályos redők, ép nyálkahártya, epés bennék. Az antrumban a nykh diffusan gyulladt-hyperaemiás. Szövettan eredménye: inaktív chronicus gastritis felszínes részletei, foveolaris hyperplasia szöveti jeleivel. Gyógyszer: Emozul 40mg napi 1. 6 hete szedem, de semmi javulást nem tapasztalok, savas érzésem soha nem volt, most sincs, állandó gyomorfájás, teltségérzés, étvágytalanság a tüneteim. Az endoszkópos kép igazolja-e a tüneteimet, vagy más lehet a probléma. Ha reflux, akkor már javulni kellett volna a tüneteknek? Bizonytalan vagyok, hogy nem árt-e a PPi, ha nem is a sok sav okozza a panaszt. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Dyspepsia témában

A PPI nem árt, de a gyomorürülést lassítja, így az ilyen jellegű panaszokat ronthatja. Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, nyugodtan, egyszerre keveset, kerülje tudatosan a levegőnyelést (lassú evés-ivás-beszéd) , mozogjon rendszeresen, intenzíven. Gyógyszeresen a Cerucal vagy a Domperidon próbálható meg (mindkettő segíti a gyomorürülést és refluxban is jó) .

Kérdés: 2015. február 19., 08:16; Megválaszolva: 2015. február 19., 14:15
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
AstraZeneca oltás ellejavallat
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk