Tanácstalanul

Tisztelt Doktor Úr! A panaszaim két éve kezdődtek szédüléssel és enyhe jobb oldali hasi fájdalommal. A szédülés volt az ijesztőbb ezért ezen elindulva teljes kivizsgáláson vettem részt. A vérvizsgálat magas húgysav szintet és alacsony süllyedést mutatott. Miluritot kaptam, majd pszichiáterhez irányítottak. Néhány alkalom után nem láttuk értelmét a folytatásnak, probléma nem került megállapításra. A szédülés idővel csökkent, a hasi panaszok (fájdalom, diszkomfort, hígabb széklet) folytatódtak. Gasztroenterológián és ultrahangon fokozott nyákképződést, belek közötti gyulladt nyirokcsomókat és apró néhol párhuzamos reflexiókat láttak. A vélemény szerint: diffus májlaesio, mérsékelt hepatomegalia, lassabb epeürülés, gyomorhurut jelei, fokozott éhgyomri secretum, valószínű reflux, krónikus vékonybél gyulladás, mérsékelt vastagbél gyulladás (főleg sigma rectum) , prostata az urethránál mérsékelten gyulladt. Székletvizsgálatot javasoltak, ami féregre, petére és baktériumokra is negatív lett. Most itt tartok, jobb oldalt, köldök mellett és az alhasamon továbbra is hol jobban, hol kevésbé jelentkezik a szúró érzés, amihez olykor rossz közérzet, éhség, homályos látás, szemek alatti erős pirosság társul. Erős ételektől rosszabbodik. Nem fogyok, széklet hígabb, világos. Tejre nem vagyok érzékeny, de már volt régebben kalcium-oxalát kövem.Szemészeten nem találtak problémát. Más betegségem nincs. A mindennapjaimban zavar ez a probléma, ezért szeretném kérni véleményét és javaslatát, melyet előre is köszönök!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Hasi fájdalom témában

Az ultrahang a vékony és vastagbelek megítélésében nem megfelelő vizsgálati módszer. Az elhúzódó, nem szűnő panaszok miatt mindenképp érdemes vastagbélvizsgálatot (colonoscopiát) végeztetni, ennek során egyértelműen kiderülhet haogy van-e eltérésén a vastagbélben illetve e vékonybél vastagbélhez közeli szakaszán.

Kérdés: 2015. január 18., 15:45; Megválaszolva: 2015. január 18., 15:56
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut