IBS és a Normaflore

Tisztelt Doktornő! Férjem kb. 20 éve küzd vélhetően a IBS-val. Az akkori vizsgálatok alapján más betegséget szerencsére nem találtak a tünetek okozójaként, de gasztroentorológiai szempontból nem történt ételallergia vizsgálat pl. Az eltelt időszak alatt belefáradt a tünetek örökös elviselésébe, és most rá lehetett beszélni a Normaflore alkalmazására amolyan próbaként, hátha segít enyhíteni az örökösen jelenlévő, váltakozó intenzitású tüneteket (székelési inger gyakorisága "eredmény" nélkül, hasmenés, napi többszöri székelés (6-7) , haspuffadás, néha görcsös hasfájás. Most már önként döntött "segédeszköz" igénybevételéről, elkezdte szedni napi 2x a Normaflore-t. Kérdésem: ezt a készítményt folyamatosan egymás után hány napig szabad használni ilyen esetben? Havonta tartson szünetet? Elvileg mennyi idei használat után kellene jótékony változást észlelni - 1-2-6 hónap? Válaszát előre is köszönöm hálásan!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza probiotikum témában

Kedves Kérdező!

Két hetes szedés után a hatás megítélhető.

Kérdés: 2014. december 11., 13:22; Megválaszolva: 2014. december 11., 19:59
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomohurut
Tisztelt Doktor Úr! Hasi panaszaimra (puffadás,hasi fájdalom) a háziorvosom 2x40mg-ra emelte a refluxomra szedett Esomeprazolt. Ön a kèrdèsemre (milyen...
Gyomorhurut
Tisztelt Doktor Úr! Refluxos vagyok. Az utóbbi hetek stresszesebbek voltak. Kb. 3 hete kezdődtek a hasi panaszaim (puffadás, nyákos széklet, hasi...
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Probiotikum szedése
Olyan kérdésem van, hogy protexin restore vagy balance és egyéb szimbiotikum vagy pro- illetve prebiotikum alkalmazása miért nem szabad, ha pl.: ...
probiotikum mellékhatás?
Tisztelt Dr. Plósz János! Glutén és laktózérzékenységem van. Nem diagnosztizált, de ezeknek a termékeknek a mellőzésével panaszmentes vagyok a...