Folytassam a gluténos étrendet, nem okozok vele komolyabb problémát?

Tisztel Doktor Úr/Doktornő! Segítségét kérném, hogy folytassam-e az étrendet nem okozok-e vele komolyabb problémát még a további 2 hét alatt? Mert az eddigi tüneteim:székrekedés, erős puffadás, bélkorgás, pattanásos durva bőr, ízületi fájdalom (térd) , apátia, depresszó mellett új tünetek jelentkeztek. Ezektől teljesen függetlenül 1 hónapja más okból hagytam el a glutén az étrendből kb. 2 hétre és a tünetek fényéveket javultak.Bejelentkeztem a gasztroenterológiára, ahová még 2 hét a várakozási idő a konzultációig. Hogy ne kapjunk fars eredményt tovább folytattam az elmúlt héten is a gluténos étrendet, de új tünetek jelentek meg és aggódom, hogy a további 2 hét alatt ebből esetleg komolyabb probléma is lehet. - begyulladtak az ujjaimon az izületek (borsó nagyságú gumók lettek rajta az ujjperceknél) - viszketnek is az ujjaim ill. az arcom, leginkább a homlokom, - péntekre gombócot éreztem a torkomban és nehezen tudtam nyelni, - szombatra már kívülről éreztem a feszülést és látszik is az ovális duzzanata a nyakamon a pajzsmirigynél, - péntek óta folyamatosan hőemelkedésem van (gondolom a pajzsm. gyulladásától - könnyen lázasodós típus vagyok) - elhúzódik ill. helyesebben leállt az egyébként rendszeres havi mens. (pénteken elkezdett megjönni minimális, de máig azaz 5 nap alatt sem jött meg rendesen ill. már el is múlt - míg előző hónapban a gluténmentes étrendtől pozitív irányba változott 1 nappal rövidebb is volt a mens.) A pajzsmirigynél nem lesz maradandó károsodás ill. ha a terhelés miatt teljesen felborul a ciklus és nem jön meg a következő 2 hétig? Vagy hagyjam el a glutént az étrendből a javulás érdekében még akkor is ha fars negatív eredményt hozhat emiatt a vizsgálat? Köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza glutén témában

Ha 2 hét múlva történik meg a vérvétel illetve esetleg vékonybél-biopsia, akkor már elhagyható a gluténbevitel véleményem szerint és nem lesz fals negatív az eredmény.

Kérdés: 2014. augusztus 26., 16:26; Megválaszolva: 2014. augusztus 27., 12:05
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Glutén érzékenység vs búzaallergia
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A kérdésem, hogy mi a különbség tünetekben/ étrendben a búza és glutén allergia között, hogy lehet kimutatni, ez...
Gluténmentes diéta gyereknél
Kisfiamnál ujjbegyből 50 élelmiszerre vonatkozó allergia vizsgálatot végeztek, mert gyanakodtunk a tojásallergiára - tojás után másfél, két...
Vékonybél daganat mennyire...
Tisztelt Doktor Úr! Már korábban írtam magának panaszaimmal, illetve gasztroenterológián is voltam már élőben. Az ön is véleménye megegyezett...
Hisztamin-intolerancia
Kedves Dr. úr! Az alábbi kérdésemre ez a válasz érkezett: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/166841 "A parazita fertőzés 3...
Ideiglenes invagináció...
Tisztelt Doktor Úr! 3 hete van hasi fájdalmam. Bizonytalan tompa, kicsit égő érzés a bal derekam környékén. Egyéb tünetem nincs. Se haspuffadás...