Acetonos lehelet állandóan visszatér

Tisztelt Doktor Úr! 8 éves korom óta Alopecia Areatam van, akupunktúrás kezelések során szempillám teljesen, hajam 45%-ban visszanőtt. Az acetonos lehelet évek óta visszatérő problémám, az a kérdésem, hogy ez kapcsolatban lehet-e valamilyen ételallergiával, kisebb mennyiségű alkohol fogyasztásával. Mivel hasfájós vagyok, pár nappal ezelőtt egy gluténmentes diétának kezdtem neki, úgy gondolom, hogy az acetonos leheletnek, az emésztési rendellenességnek és a hajhullásnak köze van egymáshoz, de még senkinek sem sikerült rájönni, mi az. Kérdésem, hogy a Doktor Úrnak van-e valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban, tudna-e valamilyen tanácsot adni? Üdvözlettel, egy tanácsot kérő gimnazista

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a emésztési zavar témában

Mindenképp érdemes lisztérzékenység irányába laborvizsgálatot végeztetni (ez csak akkor informatív, ha lisztfogyasztás mellett történik). Ételallergia nem okoz acetonos lehelet-et, de alkoholfogyasztás szóba jöhet, illetve bizonyos ételek elfogyasztását követően azok vastagbélben történő bakteriális emésztődése előfordulhat (pre- és probiotikum kúraszerű használata ez utóbbi esetben segíthet).

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2014. május 26., 21:15; Megválaszolva: 2014. június 01., 08:54
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia