a Gastrixon nevű régi gyógyszernek van-e utódja

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Diagnosztizált gyomorfekélyem van 40 éve. Régebben kapható volt egy bizonyos Gastrixon nevű gyomorideg nyugtató gyógyszer, amelynek a segítségével, amíg az létezett, kiválóan tünetmentessé ill. panaszmentessé sikerült alakítanom a gyomorfekélyemet hosszú időszakokra. Amióta nincs, azóta csak a Malox típusú savlekötő folyadékkal és a Quamatel és a hozzá hasonló hatású gyógyszerekkel tudom kezelni a problémámat, ha időlegesen súlyosbodik, de sajnos megközelítőleg se olyan eredményesen, mint régen a Gastrixonnal, amíg az kapható volt. Azt szeretném kérdezni Önöktől, hogy létezik-e ma olyan gyógyszer, amelyikkel a Gastrixon számomra kiváló hatását esetleg el tudnám érni, mert úgy tudom, hogy a Gastrixont már régóta nem forgalmazzák. üdvözlettel tikitaki

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza gyomorfekély témában

Kedves Kérdező!

Ha gyomorfekélye van, akkor rendszeresen gastroenterologiai ellenőrzésre van szüksége.

Ezért azt javaslom, hogy keressen fel egy szakorvost, akivel meg tudja beszélni a problémát.

A Gastrixont helyettesítő gyógyszert nem javasolhatok úgy, hogy nem ismerem a részleteket és nem vizsgáltam meg Önt.

Üdvözlettel:

dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2014. március 18., 12:08; Megválaszolva: 2014. március 20., 16:36
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Segitség az öregeknek
Jó napot, édesapámnál gyomorfekélyt és tüdötágulást diagnosztizáltak, de sem enni nem akar, mert nincs étvágya, sem fennmaradni nem tud hosszabb...
Kérem segítsen!
Tisztelt Hölgyem/Uram! Én olyan panasszal fordulok Önhöz, amire már rég nem kapok választ, vagy ha mégis, akkor minden reményem elszáll! Kábé...
Gyomorfekély sürgősségi ellátása
Tisztelt Hölgyem/Uram! Édesanyámról lenne szó.Kb 2 hónapja gyomorfekély betegsége van.Tiszafürediek vagyunk és itt is vizsgálja két orvos meg...
Nyelőcső és gyomorfekély kezelése
Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Tehát ha jól értem akkor ha nem csökkentem a Parietet (2*1 szem) akkor elég mellette az Alusulin (2*1szem) ...