Bélgyulladás és ibs

Üdv. november végén egy szerdai napon a jobb oldalam légvételre fájt, igy elküldött a doki tüdö röntgenre és felirt Fortedolt, de negativ lett. Szombat estére éreztem hogy valami nem oké a gyomromban, den em foglalkoztam vele, gyomorrontásra gyanakodtam. Másnap délben ebéd közben hirtelen rosszul lettem, émelyegtem és fájt a "gyomorszájam körül". Visszamentem ügyeletre ahol a doki gasztroenteritiszt állapitott meg és felirt normixot (hozzátette, hogy ha jobban fáj vagy a jobb oldalaram huzodik akkor vakbélgyulladás) . 1-másfél hét alatt elmult a fájdalom majd minden rendbejött. 1 hónapra rá ismét elöjöttek a panaszok amikor már kis hasmenés is társult hozzá. (amit megettem 10percen belül kijött) Visszamentem az ügyeletre ahol szintén virusos fertözést állapitottak meg (buscopan+diéta+sok viz) rendbejöttem de csak szitén egy hónapra, amikor is eljött megint a köldöktáji enyhe fájdalom stb. elmentem dokihoz aki megállapitotta hogy vékonybélgyulladás és felirt dicetelet. Megint csak egy kisebb időre jöttem rendbe és visszakényszerültem a dokihoz és IBS-tt állapitott meg és beküldött a gasztróra. Jelenleg itt tartok, hogy normaflort iszok ami ugy ahogy stabillá tesz. Eléggé idegtépő, hogy nem tudom mi a bajom és nem igen szeretnék sem csövet nyelni sem "beleülni" A tünetek: kevés ételtöl is puffadás, korgó morgó belek (gyomor) , rossz diszkomfort érzet és erősebb nyomásra köldöktáji enyhe fájdalom.

Dr. Árki Ildikó válasza hasi panaszok témában

Tisztelt Kérdező!

A panaszok miatt történtek-e a fizikális vizsgálaton kívül más vizsgálatok, gondolok vérvételre, (laborvizsgálatra) és hasi ultrahang vizsgálatra. Ha nem, ezeket mindenképp javasolt elvégezni, bár a gasztroenterológiai rendelésen ezekre is sor fog kerülni, nem kell feltétlenül rögtön endoszkópos beavatkozástól tartani. Jobbulást kívánok.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. február 08., 17:36; Megválaszolva: 2014. február 09., 12:28
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Utalhat rákos sejtre?
Tisztelt Doktorúr/nő! Tanácsot és véleményt szeretnék kérni. Valószinu emésztés probléma de attól tartok jobban, hogy daganatom van..a gyomrom...
Bél problémák
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Egy olyan problémával fordulok Önhöz, ami már 3 hónapja fent áll. A panaszaim azzal kezdődtek, hogy voltunk...
Gastroscopia eredmény
Üdvözlöm! Segítségét szeretném kérni, nyáron voltam gyomortükrözésen, ahol nem igazán kaptam válaszokat, csak a papíromat, melyben ez áll:...
Hasi panasz
Tisztelt doktor úr/doktornő! Kb. 2 hete hasi unkomfort érzésem van, hol itt, hol ott érzek fájdalomnak nem nevezhető érzést. hozzáteszem...
Gyakori hasmenés, hasfájás, fogyás
Hónapok óta hasmenéssel kűzdök melyhez hasi görcsök, puffadás, étvágytalanság és fogyás társul. A panaszaim 3 hónapja kezdődtek, ez alatt a 3...