Hirdetés
      • Utalhat rákos sejtre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr/nő! Tanácsot és véleményt szeretnék kérni. Valószinu emésztés probléma de attól tartok jobban, hogy daganatom van..a gyomrom köldöktől felfelé, néha nagyokat szúr, puffad, és néha furcsán fáj közben mintha korogni akarna.de jobban a köldök alatt bal néha jobb oldalt szúrás illetve kaparás szerű valamit érzek.Vagy pedig középen görcs szerű fájdalom pár másodpercig. Vagy mintha wc re kellene mennem és ha sikerül is, olyan mintha még kellene székel em. A széklet hol nehezen jön, hol hasmenés szerű nyákos. Volt, hogy a wc papir és a széklet friss véres volt. Néha morognak a beleim. Voltam hasi ultrahangon, ott diverticulust állapitottak meg, de tavaly voltam vasatagbéltükrözésen igy tudom, viszont mostanában jobban puffadok mindentől evés után. Sok böfögés vagy ép ha szellentek megnyugszik a hasam és a gyomrom. Gyomortükrözésen nem voltam de félek is menni...viszont attol tartok hogy vagy gyomor vagy vastagbél esetleg végbél rákom alakul. Nemtudom mit tegyek csak félek.Köszönöm válaszát! Tisztelettel!

        Dr. Plósz János válasza a hasi panaszok témában

        Az előző évi vastagbéltükrözés a végbél illetve vastagbél folymatot teljesen kizárja, illetve panaszai alapján rosszindulatú gyomorfolyamat sem valószínű. Ha fokozott böfögés társul a haspuffadáshoz, az egyértelműen jelentős levegőnyelés eredménye. Erre gyógyszeres megoldás nincs, a tudatos odafigyelés, a lassú evés, ivás, beszéd, illetve az "üres nyelések" kerülése segít a problémán. Valamint érdemes lehet 1-2 hétig vény nélkül kapható bevonószert vagy savcsökkentőt használni (gyomorhurut okozta diszkomfort előidézheti a fokozott levegőnyelést). E mellett érdemes probiotikumot használni pár hétig, mozogni rendszeresen, intenzíven.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 25., 15:04; Megválaszolva: 2018. december 30., 09:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: