Endometriózis?!

Tisztelt Doktor úr /nő! Nálam októberben diagnosztizáltak fekélyes végbélgyulladást, nyákos, véres hasmenés és megváltozott széklet miatt. Ezután volt egy nőgyógyászati műtétem, a petefészkemen volt egy 8 centis ciszta. A nőgyógyászati műtét óta hasi fájdalmaim vannak. Januárban derült ki a petefészek endometriózisa. Erre kaptam visannet. Mivel több orvos szerint lehet összefüggésben a két betegség, és nem múlnak az emésztőrendszeri tüneteim( bélkorgás, evés után sürgető hasmenés(ez nem mindennap, de nagyon sokszor), nehezen székelek ha formált a széklet, ugyanúgy néha nyákos, de vér nincs benne és nagyon fáj a wczés) emellett tényleg mindennapos hasfájásom és derékfájásom van mintha mindennap menstruálnék. A jobb oldali alhasamban van egy pont ami nyomásra nagyon érzékeny és azon az oldalon nyújtózkodásra, fekvésre vagy ha behúzom a hasamat befeszül. Szinte az egész hasam ilyen de a jobb oldalon az eleje óta érzem ezt a dolgot és többnyire ha sürgető hasmenés jön rám ott görcsöl be vagy az egész hasam "buborékol egy hangosat" és irány a wc. Január óta szedem a visannet március volt az első hónap hogy nem jött meg a mensesem. Viszont ugyanúgy fáj, rám jön a székelési inger, és nyomja a végbelemet. A nőgyógyász szerint ha bélérintettségű az endometriozis akkor is hatni fog rá a gyógyszer. Majd ez a tükrözésen derül ki. A gyógyszer hatása az orvos szerint 2-3 hónap. Probiotikumot is szedek de semmi.. A laborom mindig jó, nincs gyulladás, minden megfelelő. De ez az emésztési probléma már nagyon kikészít, rengeteg fogytam mert nem merek enni. Ön szerint lehet összefüggésben a két dolog?? Már nagyon várom hogy vége legyen :( köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza a hasi panaszok témában

Tisztelt Hölgyem ! Levele alapján elsősorban alapos gastroenterológiai kivizsgálás látszik célszerünek, melynek során emésztési panaszainak oka tisztázódhat. Az Ön által emlitett endometriosis,- amennyiben a bélfal is érintett- produkálhat ilyen tüneteket, de az endometriosis jelenlétét a béltraktusban csak szövettani vizsgálattal lehet ténylegesen igazolni. A vérzéskimaradás miatt hüvelyi ultrahang végzése javasolt és nőgyógyászati vizsgálat, de kérem, mielőbb forduljon gastroenterológus szakemberhez. Üdvözlettel:dr.Kiss.

Kérdés: 2019. március 18., 13:26; Megválaszolva: 2019. március 23., 08:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet