Endometriózis?!

Tisztelt Doktor úr /nő! Nálam októberben diagnosztizáltak fekélyes végbélgyulladást, nyákos, véres hasmenés és megváltozott széklet miatt. Ezután volt egy nőgyógyászati műtétem, a petefészkemen volt egy 8 centis ciszta. A nőgyógyászati műtét óta hasi fájdalmaim vannak. Januárban derült ki a petefészek endometriózisa. Erre kaptam visannet. Mivel több orvos szerint lehet összefüggésben a két betegség, és nem múlnak az emésztőrendszeri tüneteim (bélkorgás, evés után sürgető hasmenés(ez nem mindennap, de nagyon sokszor) , nehezen székelek ha formált a széklet, ugyanúgy néha nyákos, de vér nincs benne és nagyon fáj a wczés) emellett tényleg mindennapos hasfájásom és derékfájásom van mintha mindennap menstruálnék. A jobb oldali alhasamban van egy pont ami nyomásra nagyon érzékeny és azon az oldalon nyújtózkodásra, fekvésre vagy ha behúzom a hasamat befeszül. Szinte az egész hasam ilyen de a jobb oldalon az eleje óta érzem ezt a dolgot és többnyire ha sürgető hasmenés jön rám ott görcsöl be vagy az egész hasam "buborékol egy hangosat" és irány a wc. Január óta szedem a visannet március volt az első hónap hogy nem jött meg a mensesem. Viszont ugyanúgy fáj, rám jön a székelési inger, és nyomja a végbelemet. A nőgyógyász szerint ha bélérintettségű az endometriozis akkor is hatni fog rá a gyógyszer. Majd ez a tükrözésen derül ki. A gyógyszer hatása az orvos szerint 2-3 hónap. Probiotikumot is szedek de semmi.. A laborom mindig jó, nincs gyulladás, minden megfelelő. De ez az emésztési probléma már nagyon kikészít, rengeteg fogytam mert nem merek enni. Ön szerint lehet összefüggésben a két dolog? Már nagyon várom hogy vége legyen: (köszönöm válaszát.

Dr. Kiss György válasza hasi panaszok témában

Tisztelt Hölgyem!

Levele alapján elsősorban alapos gastroenterológiai kivizsgálás látszik célszerünek, melynek során emésztési panaszainak oka tisztázódhat.

Az Ön által emlitett endometriosis,- amennyiben a bélfal is érintett- produkálhat ilyen tüneteket, de az endometriosis jelenlétét a béltraktusban csak szövettani vizsgálattal lehet ténylegesen igazolni.

A vérzéskimaradás miatt hüvelyi ultrahang végzése javasolt és nőgyógyászati vizsgálat, de kérem, mielőbb forduljon gastroenterológus szakemberhez.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2019. március 18., 13:26; Megválaszolva: 2019. március 23., 08:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Terhes vagyok?
1 hete és 2 napja lefeküdtem a barátommal. Óvszerrel védekeztünk, a gumit nem érte semmilyen sérülés. Pár napja észrevettem, hogy felpuffadt a...
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar
Másodlagos szakvélemény