napi egyszeri híg széklet

Tisztelt Doktor Úr! Doktornő! 29 éves nő vagyok, kb 7 éve syncmart szedek többszöri mélyvénás trombózis miatt, illetve Detralexet nyári időszakban (elég magas dózisban a kialakult posttrombotikus syndroma miatt napi 2X1 vagy 3X1) és alkalmanként rabyprexet gyomorsavtúltengésre. 2011-ben fissura miatt kezeltek, mely többszöri székrekedés miatt alakult ki, majd 2012ben újra, 3 hónappal ezelőtti kontrollon mindent rendben találtak. 2012-ben végzett gyomortükrözés negatív lett, melyet erős hasi görcsök és reflux betegség miatt végeztek el, azóta megpróbálok jobban figyelni az étkezésre, melynek köszönhetően ezek a panaszaim megszűntek. A problémám kb 1 évvel ezelőtt kezdődött hajhullással. Akkor készült teljes vérkép, melyben eltérést nem találtak. kb fél éve a menstruációm rendszertelenné vált, (26 és 34 nap között változik a ciklusom) .58 kg voltam egy évvel ezelőtt, most 56, 5kg vagyok. Néha teljesen kimerültnek érzem magam, mintha "belső lázam" lenne, már ha létezik ilyen, illetve gyakran nem tudok éjszakánként aludni. Elmentem pajzsmirigy uh-ra, ahol kezdődő göbös strummát valószínűsítettek, melyet az aspirációs citológia is igazolt, nem daganat, jelenleg műtétet nem igényel, utánkövetése javasolt. Pajzsmirigy mérete normális, jobb lebenyben 10mm-es echoszegény göb, bal lebenyben 4, 5mm-es echoszegény göb található. Múlt héten vérvételen kis rutint és tsh értéket néztek, tsh 1, 21 (referencia tart 0, 27-4, 2) . Eltérést csak az mpv mutatott 7 (referenica tartomány 8-13) . Kb 3-4 hete reggelente egyszeri enyhe hasmenés szerű székletem van hasi görcsök nélkül. Kérdésem az lenne, hogy tudna e segíteni, hogy mi okozhatja a panaszaimat, illetve hova forduljak? (Háziorvosomnál már jártam, de általában magánrendelésekre járok.) Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza laza széklet témában

Kedves Kérdező!

A rendszertelen menstruáció miatt mindenképp keressen fel nőgyógyászt. Arról nem tetszett írni, hogy vas, transzferrin, transzferrin szaturáció, ferritin volt-e a laborvizsgálatok között, ha vashiánya van, akkor ez tovább erősíteni a lisztérzékenység gyanúját, amit lisztes ételeket is tartalmazó érkezés mellett levett immunológiai laborvizsgálatokat (transzglutamináz ellenes antitestet, esetleg pluszban endomyzium ellenes antitestet és immunglobulinokat /ezek gasztroenterológián vagy speciális laborokban érhetőek el/) jelent, illetve szükség lenne hasi Uh vizsgálatra első lépésként.

Kérdés: 2014. január 12., 10:15; Megválaszolva: 2014. január 13., 21:24
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
laza széklet
Tisztelt Válaszadó! Szeretném véleményét kérni a problémám a következő lenne: 1 hónapja minden reggel a két betűs helységben kell kezdenem...
miért kell napi 3 szor vc-remennem?
88kg vagyok, naponta kb2-3 szor az utóbbi idöben vc-re kell mennem.a székletem normálisállagú, de eléggé kellemetlen szaga van.mi okozhatja a"...
Székletváltozás terhesség alatt?
Tisztelt Doktor Úr! 14 hetes terhes vagyok. Kb. 2 napja megváltozott a székletem. Először hasmenésem volt, ami mára elmúlott, de nem lett kemény az...
BETEGSÉG
TISZTELT DOKTORNŐ! EGY HÓNAPJA MEGVÁLTOZOTT A SZÉKLETEM INKÁBB HASMENÉSES, DE CSAK NAPI EGYSZER EZ IS REGGEL. ÉRDEMES E AGGÓDNOM? ÉS HOVÁ...