laza széklet

Tisztelt Válaszadó! Szeretném véleményét kérni a problémám a következő lenne: 1 hónapja minden reggel a két betűs helységben kell kezdenem a napot, ébredés után szinte azonnal, de nem jelenteném ki, hogy hasmenésem van mert napi egy vagy esetenként kettő székletem van a probléma csakis az állagával van (túl laza majdhogynem pépes) próbálkoztam már diétával, amióta megjelent a gond napi háromszor probiotikumot fogyasztok (több fajtát is kipróbáltam) voltam vérvételen (csak a fehérvérsejtszám volt valamivel alacsonyabb 3, 75-ez gondolom nem okoz ilyen problémát? ) vizeletnél nem volt felkiáltójel és a baktérium irányú széklettenyésztés is negatív lett, ezenfelül voltam még hasi ultrahangon de ott is mindent rendben találtak, kicsit idegesít a helyzet mert ez előtt nem volt ilyen problémám. (itt megjegyezném, hogy a leírt laza székleten kívül semmi más tünetem nincs) Komoly probléma állhat a háttérben? Daganat netán valamilyen gyulladás? (vagy ezek megmutatkoznának a vérképben? Mit gondol? Végbél tükrözéstől kicsit óckodok...Ön szerint indokolt lehet? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Minden jót!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza laza széklet témában

Kedves Betegünk!

Levele alapján nem tűnik veszélyesnek a helyzet.

Érdemes lenne széklet-vér vizsgálattal kiegészíteni a laborokat (ha még nem volt) . Pozitív esetben lehet szükséges gasztroenterológiai vizsgálat.

Érdemes lenne még kipróbálni egy hetes tejmentes diétát (tej, vaj, tejszín, tejföl, sajt elhagyása) - ugyanis gyakran a tejcukor bontásának az elégtelensége okoz hasmenéses panaszokat.

Ha a diéta érdemi változást hozna, akkor a jövőben érdemes lesz ezeket az ételeket kerülni.

A probiotikum szedése nagyon hasznos.

Üdvözlettel:

dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2013. február 01., 14:39; Megválaszolva: 2013. február 03., 09:55
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
napi egyszeri híg széklet
Tisztelt Doktor Úr! Doktornő! 29 éves nő vagyok, kb 7 éve syncmart szedek többszöri mélyvénás trombózis miatt, illetve Detralexet nyári...
miért kell napi 3 szor vc-remennem?
88kg vagyok, naponta kb2-3 szor az utóbbi idöben vc-re kell mennem.a székletem normálisállagú, de eléggé kellemetlen szaga van.mi okozhatja a"...
Székletváltozás terhesség alatt?
Tisztelt Doktor Úr! 14 hetes terhes vagyok. Kb. 2 napja megváltozott a székletem. Először hasmenésem volt, ami mára elmúlott, de nem lett kemény az...
BETEGSÉG
TISZTELT DOKTORNŐ! EGY HÓNAPJA MEGVÁLTOZOTT A SZÉKLETEM INKÁBB HASMENÉSES, DE CSAK NAPI EGYSZER EZ IS REGGEL. ÉRDEMES E AGGÓDNOM? ÉS HOVÁ...