1 hónapja laza széklet, mi okozhatja?

Tisztelt WEBOrvos! Problémám a következő: már 1 hónapja nagyon laza a székletem. Az egész gond egy heves (vizes) hasmenéssel kezdődött, amitől rettenetesen legyengültem. Háziorvoshoz fordultam, aki diétát és széntablettát ajánlott. Bár a vízszerű hasmenés elmúlt, ezután a székletem a diéta és a széntabletta ellenére laza, "kásás" maradt. Mivel 2 hét alatt sem múlt el és már 3 kilót fogytam illetve rendkívül legyengültem, ezért gasztroenterológushoz fordultam. Egy hosszabb beszélgetést követően, ő idegi eredetű emésztési problémára gyanakodott és pszichiátriai kezelést írt elő. Emellett új gyógyszereket, Enterol 250mg-ot és Bolus adstringens-t írt fel. Az Enterol-t 5 napig szedtem és úgy éreztem javulok tőle valamelyest, de orvosom előírása szerint maximum csak 5 napig szedhettem. Ezután egy 3-4 napos kúra következik a Bolus-szal, amit jelenleg is folytatok. Sajnos úgy érzem ez kevésbé használ, ma reggel 2x egymás után volt laza székletem fél órán belül. A kérdésem az lenne, hogy ön szerint ez milyen betegségre utalhat, vajon komoly a baj? Székletvizsgálat volt az negatív lett. 2 hónapos laboromon sincs komolyabb eltérés. A hasmenést megelőzően reflux-ot állapítottak meg nálam, arra szedtem Pantoprazol 40mg-ot, 4 hétig 2x1-et, majd 2 hétig 1-et és most 2 hétig felet kell. Hasi ultrahang volt, nem találtak eltérést. A reflux-os gondjaim szerencsére szűnőben vannak. Ezenkívül enyhe mértékű mitrális prolapusom van, amire napi 1, 25mg nebivolol-t szedek. Január eleje óta küzdök szorongással, amire jelenleg 2x0, 25mg frontin-t szedek. A szorongás májusra elmúlt, majd június végén, egy erős vírusfertőzést követően kiújult és azóta erősebb, mint korábban. A reflux "fellángolását" is erre a vírusra kenték. Az utóbbi 2 hónapban 6 kg-ot fogytam, ami eléggé aggaszt. A vérnyomásom is sokat esett az utóbbi hónapokban 120-ről 105-110-re. Ön szerint ez a nem szűnő laza széklet valóban csak idegrendszeri eredetű, vagy lehet más, súlyos betegség jele is? Előre is köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza laza széklet témában

Kedves Kérdező!

A krónikus hasmenés részletes gasztroenterológiai kivizsgálást igényel, az Ön esetében elsősorban diszbakteriózis lehetősége merül fel, ami hidrogén-kilégzási vizsgálattal és többszöri széklet bakteriológiai (Clostridium difficilére is) és parazitológiai vizsgálattal tisztázható.

Kérdés: 2012. szeptember 04., 14:02; Megválaszolva: 2012. szeptember 06., 08:12
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Baba gyógyszer mellett
AstraZeneca oltás ellejavallat
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák