Még mindig vashiány

Tisztelt Válaszadó! 2012 februárjában ezen az oldalon kaptam azt a választ a vashiányom kapcsán, hogy keressek fel egy gastroenterológust. Így tettem, de a colonoskopiát nem tudták megcsinálni, mert "a sigma a kismedence irányába lecsapott, csavarodott, letapadt, jelentős összenövések vannak". A tüneteim annyiban változtak, hogy most már váltva van hasmenésem és székrekedésem. Azóta kaptam szájon át vastablettát, egy ideig vénásan is próbálták pótolni, de az értékek nem javultak. Le is állítottak a vasról, mondván felesleges szednem, úgysem szívódik fel. Weber teszt negatív lett, látott belgyógyász, nőgyógyász, haematológus, proktológus, stb. Most éppen gyomortükrözésre akarnak küldeni, közben glükózterhelésen voltam, keményítőterhelésre várok. Pár napja megint elkezdték velem szedetni a vasat C vitaminnal, viszont azóta fáj az alhasam, szinte folyamatosan. Én már nem tudom merre menjek, a haematológus szerint érdemes lenne megpróbálni a videókapszulás vizsgálatot, hogy végre kiderüljön, mi van a vastagbélben, ami nem engedi felszívódni a vasat. Azt szeretném megtudni, hol és hogyan lehet ilyen vizsgálatra jelentkezni, van-e erre egyáltalán TB alapon lehetőség? Nagyon szeretném, ha végre kiderülne mi a gond, több, mint másfél év után. Válaszát köszönöm!

Dr. Pászthory Erzsébet válasza vashiány témában

Kedves Kérdező!

Valóban folytatni kell a vizsgálatokat, levele alapján úgy tűnik, az emésztőszervi betegség kizárása a legfontosabb.

Véleményem szerint nem a kapszulás endoszkópia a célravezető, kontrasztanyagos vastag- és vékonybélvizsgálatok hozzáférhetők TB támogatással is. Kapszulás endoszkópia tudomásom szerint nem működik az országban rutin-szerűen TB támogatással.

Feltételezem, a gastroscopia után a szakorvossal meg tudja majd beszélni a folytatást.

Üdvözlettel:

dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2013. július 02., 10:51 ;Megválaszolva: 2013. július 08., 09:59
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Labor eredmény 2
Tisztelt Doktornő! Köszönöm gyors válaszát. (Triglicerid, vas aggodalmak.) Nőgyógyászati gondjaim nincsenek, legalábbis az utolsó szokásos...
Negatív tükrözés után pozitív...
Tisztelt Szakértő! 32 éves férfi vagyok, összetett problémával járom az orvosokat lassan negyed éve. Nyár elején fáradékonyság, rosszullétek...
Mi okozhatja a vashiányt?
Tisztelt Doktor nő/úr! Nagyjából több, mint két éve vashiány miatt kezelnek. Neo Ferro Folgamma szedését javasolta a háziorvos, azonban a...
Vashiány-gasztroenterológia...
Kedves Webdoktor! Nagyon alacsony vastartalmat (2, 1) diagnosztizáltak a vérképem alapján, azóta folyamatosan vasat szedek. A kérdésem az lenne...
Vashiányos vérszegénység...
Tisztelt Doktornő/úr! Vashiányos vérszegénységet diagnosztizáltak nálam, a vas: 4, 3umol/l, a Hgb: 84 g/l, Htk: 0, 312. 2008. februárban a...