Pszichés probléma?

TIsztelt Doktor úr / Doktornő! A problémám kb. 3 évvel ezelőtt rossz közérzettel. Elég hipochonder típus vagyok, de betegnek azért nem nevezném magam, próbálok a realitás talaján maradni. Egy haláleset után (1, 5 éve) pánikbetegség, de inkább generalizált szorongás alakult ki nálam, ami sajnos eléggé belém ivódott. Bekerültem az egészségügy ördögi körébe, folyamatos laborvizsgálatokat csináltattam, szív UH, terheléses EKG, hasi UH, mellkas röntgen, 24 órás holter készült. Amilyen problémát mutattak: határozottan rossz tüdőkapacitás (dohányoztam, azóta már nem) , és egy nagy valószínűséggel pszichés eredetű, kamra felől kialakuló szívritmuszavar. Azóta a tüdőmre szedem a megfelelő gyógyszereket, a ritmuszavarra magnézium kúrát javasoltak. Voltam pszichológusnál is, pszichiáternél is, de mivel el tudom végezni a napi teendőimet és a saját magam akaraterejével és motivációjával szeretném megvívni ezt a "harcot", így úgy döntöttem nem a gyógyszerekre támaszkodok, az még senkinek sem segített. Jó úton haladok, és azért sokkal jobb a helyzet mint 1 évvel ezelőtt, de megerősítésre lenne szükségem. Ha nyugodtan alszom, ha nyugtalanul, akkor is rettentően fáradt vagyok minden reggel, karikásak a szemeim.Soha nincs energiám.Estére teljesen lemerülök, jön a gyengeség és az ez miatti szorongás. Terhelés hatására olyan érzésem van, mintha a mellkasomban lenne egy hatalmas fék ami visszafog.Ez azért furcsa mert pl. ha fokhagymát eszek, vagy bármi erőset, a szívem fölötti részen kellemetlenül mar, mintha egy seb lenne belülről (bordaközi izmoknak lehet köze ehhez? ) Nagyon erősen érintenek a környezeti hatások, apró stresszhatásokat is nagyon megérzek, és olyankor jönnek a kellemetlen dolgok.Tompa a fejem, sokat bambulok. Amit még megjegyeznék és egyre gyakrabban jelentkezik, az a bűzös és ragadós, "lehúzhatatlan" széklet.Ritkábbak is az ürítések, híztam pár kilót, de nem jelentős. Segítségemre lenne egy méregtelenítő kúra? Ha igen, mivel próbálkozhatnék? Egyéb tanács? Köszönöm! Karesz 28

Dr. Árki Ildikó válasza emésztőrendszer témában

Tisztelt Kérdező!

Úgy tűnik mostanában, a gyomor-bélrendszert érintő panaszai dominálnak, amelyeknek hátterében ugyancsak állhatnak pszichés okok (pszichoszomatikus betegségek a gasztrointesztinális rendszert sem kímélik) , de az organikus okok vizsgálata fontos és elsődleges. A fűszeres ételek fogyasztása utáni maró érzés általában nyelőcsőgyulladás, reflux miatt jelentkezik. Jelenlegi panaszai miatt én elsősorban gasztroenterológiai vizsgálatot, konzultációt javasolnék, valamint a fűszeres, erős ételektől, csokoládé, tea, kávé, alkohol fogyasztásától való tartózkodást.

Kérdés: 2013. március 13., 09:50; Megválaszolva: 2013. március 15., 10:46
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Reflux és emésztési, felszívódási...
Kedves Doktor Nő/Úr, szeretném a segístségét kérni. 2015-ben kerestem fel panaszaimmal egy gasztroenterológust. Vércukor és keményítő...
emésztés
Tisztelt Cím! Hosszan tartó antibiotikus kezelésen vagyok túl (amoxicilin, tinidazol, doxiciclin, minocyclin, (összesen 150 nap) lyme kór miatt...
fekély vagy bélfertőzés?
Tisztelt dr. jan.28.-án kezdődött jobb oldali borda alatti fájdalmaim voltak. kértem labort a háziorvosomtól s az eredménynek nem örültem.: got63...
Gyomor vagy bélbetegség
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! A következő problémával szeretnék Önhöz fordulni. Már 10 éve küzdök a gyomrommal. 3 gyomor tükrözésem vagyok...
lactulóz érzékenység
Tisztelt Hölgy/Úr, Voltam rengeteg gyomor vizsgálaton, mely során kiderült, hogy laktulóz érzékenységem van és irratibilis bélszindrómám...