Mi okozhatja a gyakori székelési inger érzetét?

Tisztelt Doktor! Péntek óta semicillin antibiotikumot szedek és körülbelül azóta gyakran érzek székelési ingert, illetve enyhe szúró érzést az ánusznál (nem ürítés közben) . Eleinte székrekedésszerű volt, tehát szinte semmi széklet nem jött, de tegnap óta normálisan jön, ennek ellenére az érzés nem szűnt meg. Lehetséges hogy az antibiotikum miatt? Vagy esetleg a baktérium (enterococcus faecalis) terjedt át a hüvelyből (ami miatt kell szedni az antibiotikumot)? Régebben volt zöldes színű székletem, de az elmúlt egy idő után, és egyszer pedig volt hogy jött egy kis friss vér a törlésnél. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Bánfalvy Péter válasza végbélfájdalom témában

Kedves Hölgyem!

Igen, van összefüggés. Használjon Reparon kúpot vagy Hemoclin gélt, és szedjen sok probiotikumot.

Üdv:

dr. Bánfalvi Péter

Kérdés: 2012. december 28., 01:53; Megválaszolva: 2012. december 30., 22:09
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Aranyér vagy szimpla végbélrepedés?...
Tisztelt Doktor úr / Doktornő! Néhány hónapja székletelésnél enyhe, szúró fájdalmat érzek. Kezdetekkor nagyon enyhe volt, ám az idő...
Az aranyér okozhat ilyen jellegű...
Tisztelt Doktor úr! Tompa végbéltáji fájdalmam van, mely főleg ülésnél, hirtelen mozgásnál, futásnál érzékelhető. Néha vérzik és viszket...
Végbélfájdalom ülésnél
19 éves fiú vagyok, és az utóbbi időben elég kellemetlenül fáj a végbelem, legjobban ülésnél. Tapintásra nincs kitüremkedés, de nagyon...
Szokatlan végbél panasz, olykor...
Ezzel a panasszal kerestem meg háziorvosomat egy évvel ezelőtt. Ezzel kapcsolatban a következő vizsgálatokon vettem részt: - vér, vizelet (alacsony...
furcsa maró érzés a fertájon
Tisztelt doktor úr. 37 éves férfi vagyok idáig makk egészséges.Nem iszok nem dohányzok. A kérdésem az lenne, hogy néha heti egy két alkalommal...