Szokatlan végbél panasz, olykor köldök alatti hasfájás.

Ezzel a panasszal kerestem meg háziorvosomat egy évvel ezelőtt. Ezzel kapcsolatban a következő vizsgálatokon vettem részt: - vér, vizelet (alacsony purin tartalmú élelmiszerek fogyasztása lehet ajánlott később) - aranyér 3 (orvosnál) - gerinc röntgen - hasi ultrahang (2x) - végbél tükrözés (extravastag vörös vérsejtek, emelkedett lymphoid, bőséges nyák) I. Histologice sine morbo. II. Enyha idült aspecifikus gyulladás- vastagbél NINCS SZÖVETI ELTÉRÉS. - kolonoszkópia (negatív) Panaszok: (melyek ingadoznak) - végbél fájdalom (az összes fájdalom közül a legerősebb, a nyílásnál nem tapasztalható, mintha tüzes dárda lenne..) - olykor has és j. here felé is sugároz - nyílás és here között (fájdalomnál) tapintható keménység, mely maszírozásra puhul és a fájdalom is enyhül. - hideg székre ülve rosszabb - reggeli székelés után nem érezhető, általában délután rosszabb Egyéb.: igyekszem sokszor inni egy nap és rostos tápanyagot bevinni. A rendszeres székelést rendszeretelen váltotta fel, mikor hazatértem egy keleti országból, ahol 2x is volt hasmenésem. Azelőtt sosem volt nyágos székletem, viszont onnantól kezdve sűrűn előfordult. Nem tudom hova forduljak. ha tudna segíteni valaki az jó lenne. előre is köszönöm. N. A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bánfalvy Péter válasza végbélfájdalom témában

Kedves Uram!

Valószínűleg a keleti országban szedett össze valamilyen fertőzést, amit eddig nem sikerült megtalálni. Ez gyulladást okoz, ami a többi panaszát (főleg kismedencei izomgörcsöt) okozza.

A kórokozót meg kell találni, ki kell irtani, és várhatóan erre panaszai jó része elmúlik.

Mivel ez kicsit nagyobb odafigyelést, utánajárást igényel, egy erre hajlandó gasztroenterológust keresnék, aki a tükrözésen túl is segítségére lesz.

Üdv:

dr. Bánfalvi Péter

Kérdés: 2012. október 25., 12:39; Megválaszolva: 2012. október 29., 12:36
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mi okozhatja a gyakori székelési...
Tisztelt Doktor! Péntek óta semicillin antibiotikumot szedek és körülbelül azóta gyakran érzek székelési ingert, illetve enyhe szúró érzést az...
Az aranyér okozhat ilyen jellegű...
Tisztelt Doktor úr! Tompa végbéltáji fájdalmam van, mely főleg ülésnél, hirtelen mozgásnál, futásnál érzékelhető. Néha vérzik és viszket...
Végbélfájdalom ülésnél
19 éves fiú vagyok, és az utóbbi időben elég kellemetlenül fáj a végbelem, legjobban ülésnél. Tapintásra nincs kitüremkedés, de nagyon...
furcsa maró érzés a fertájon
Tisztelt doktor úr. 37 éves férfi vagyok idáig makk egészséges.Nem iszok nem dohányzok. A kérdésem az lenne, hogy néha heti egy két alkalommal...