Az aranyér okozhat ilyen jellegű fájdalmat?

Tisztelt Doktor úr! Tompa végbéltáji fájdalmam van, mely főleg ülésnél, hirtelen mozgásnál, futásnál érzékelhető. Néha vérzik és viszket is végbéltájékon. Voltam proktológusnál elsősorban székletürítési görcsök miatt, megállapította, hogy II. fokú belső aranyerem van, ami szerinte nem okozhat székelési görcsöt. Azt maximum anizmus okozza, melyre nincs gyógyír. Egyéb kóros elváltozás nincs. Ezért nem is írt föl semmit az aranyérre, azt se mondta, hogy ki kellene kezelni. Ez a székelési görcs nagyjából megszűnt, de a tompa fájdalom azóta jött elő. Néha, bizonyos pózoknál szexuális együttlétkor is érzem. Okozhatja ezt az aranyér? Érdemes lenne kikezeltetni magán proktológusnál, aki talán valóban kezelné is? Gondolom ha komolyabb betegség állna a háttérben, azért a proktológus észrevette volna.. Válaszát előre is köszönöm! Dorottya

Dr. Bánfalvy Péter válasza végbélfájdalom témában

Kedves Dorottya!

Komolyabb betegség nem is, de leginkább végbélrepedés vagy anopapillitisz állhat panaszai hátterében.

Erről többet az Aranyér Blogon, a http: //drbanfalvipeter.blogspot.com oldalon talál.

Üdv:

dr. Bánfalvi Péter

Kérdés: 2012. november 10., 12:40; Megválaszolva: 2012. november 19., 23:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mi okozhatja a gyakori székelési...
Tisztelt Doktor! Péntek óta semicillin antibiotikumot szedek és körülbelül azóta gyakran érzek székelési ingert, illetve enyhe szúró érzést az...
Aranyér vagy szimpla végbélrepedés?...
Tisztelt Doktor úr / Doktornő! Néhány hónapja székletelésnél enyhe, szúró fájdalmat érzek. Kezdetekkor nagyon enyhe volt, ám az idő...
Végbélfájdalom ülésnél
19 éves fiú vagyok, és az utóbbi időben elég kellemetlenül fáj a végbelem, legjobban ülésnél. Tapintásra nincs kitüremkedés, de nagyon...
Szokatlan végbél panasz, olykor...
Ezzel a panasszal kerestem meg háziorvosomat egy évvel ezelőtt. Ezzel kapcsolatban a következő vizsgálatokon vettem részt: - vér, vizelet (alacsony...
furcsa maró érzés a fertájon
Tisztelt doktor úr. 37 éves férfi vagyok idáig makk egészséges.Nem iszok nem dohányzok. A kérdésem az lenne, hogy néha heti egy két alkalommal...