Lelet értelmezése.

Nagymamámnak csináltak egy vérvételt, és arról kaptunk egy leletet, azt tudni kell ehhez hogy nagymamám már hónapok óta hasi fájdalmakkal, hasmenéssel és hirtelen fogyással küzd. Nagymamám 64 éves. Elég sok -, + van a leletén, és nem tudjuk mit jelenthet, ebben kérnék segítséget! Köszönöm! Süllyedés: 55mm/h + neutr.gran: 71, 30% + Euosinophil.gran. 0, 50% - Absz.lymph: 1, 18 10^9/L - Absz.eos. 0, 03 10^9/L - Hemoglobin 105, 00 g/L - Hematokrit 0, 334 L/L - MCV 73, 90 fL - MCH 23, 20 pg - MCHC 314 g/L - Thrombocyta 483, 0 10^9/L + MPV 7, 8 fl -

Dr. Árki Ildikó válasza lelet értelmezés témában

Tisztelt Kérdező!

Egy lelet értelmezéséhez a referencia értékeket is ismerni kell, mert laboronként kicsit változhat.

Annyi látszik, hogy vérszegénység van (valószínűleg vashiányos lesz) A gyorsult süllyedés, és a többi eltérés utalhat gyulladásra is, de mindent egybevetve a leírt klinikai tüneteket is figyelembe véve az a gyanúm így látatlanban, hogy súlyosabb betegsége is lehet a nagymamának. Mindenképpen menjenek vissza a labort elrendelő orvoshoz, lássa a leletet. További, elsősorban gasztroenterológiai vizsgálatok szükségesek.

Kérdés: 2012. december 16., 13:26 ;Megválaszolva: 2012. december 18., 22:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Lelet értelmezés
Tisztelt Dr Úr/Nő! Gasztroeneterológia vizsgáaltona következő eredméyneket kaptam. Kérem fejtse ki pontosan, hogy hogyan kell értelmezni és mit...
Milyen fájdalomcsillapító?
Tisztelt Doktor Úr! 2016-ban voltam Önnél gyomortükrözésen, akkor napi 80 mg Quamatel lett felírva, ezt időszakonként szedem. Fájdalom...
Hashimoto kiváltó oka
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Idén januárban Hashimoto-t állapítottak meg nálam (T3, T4 érték tartományon belül, TSH 5,500) . Napi 1x Syntroxine 25...
Mi lehet ez ha magas a bilirubin?
Jó napot kívánok! Tüdő beteg vagyok, ma megcsináltam az általános laborom, a májenzimek normális értéken belül vannak, egyedül a totál...
Hisztaminintolerancia
Tisztelt Dr. Plósz János! Korábban az egyik kérdésemben volt segítségemre. A javasolatára folytattám a probiotikum kúrát, valamit elkezdtem...