Inzulin értékek

Kedves Doktornő! 2010 végén, (az év tavaszán volt egy missed AB-m a 6. héten) nőgyógyászom néhány hormon érték vizsgálatot kért, inzulint illetően csak a 60 perceset, ami 20 volt akkor. Most több okból is: - menzesz előtti barna vérzés (alacsony progeszteron szint? - IR miatt is lehet úgy tudom) Ez régóta fennáll, korábban magas prolaktin miatt, azt évekig bromocriptinnel kezeltük, ami helyre tette. A két gyerek között a prolaktin jó volt, mégis volt ez a barnázás) - a missed AB (egyébként a 2. végül megszületett babával való terhesség 10. hetén is kezdődött barnás folyás, mint az előző terhességnél, de duphaszton szedésével abbamaradt) - a nagy súlyú gyerekek (a 2. 2011-ben született-mindkettő 4 kg feletti súlyú volt, pedig a másodikkal pl csak 7 kg-ot híztam) - fokozott szőrösödés: szőrszálak hason, mell körül, állon - időnkénti fokozott éhségérzet Az IR-re állítólag utaló bőrtüneteim nincsenek. A vércukor érétkeim eddig mindig referencia értéken belül voltak, és a terhességek alatt sem volt gond a cukorral. Fentiek miatt most magam mentem el terheléses inzulin vizsgálatra. Sajnos úgy látom, lehet, hogy baj, hogy szakértelem híjján a vércukor értékelést nem kértem párhuzamosan, csak inzulint, de remélem így is értékelhető az eredményem. 0 perces: 8, 8 60 perces: 40, 1 120 perces: 32, 2 (az utolsót, mivel a vért szállítónak már indulnia kellett, kb 10 perccel korábban vették le a tényleges 120 percnél). Az interneten annyi variációt láttam a kiértékelésre, hogy minek hányszorosnak szabadna lennie, hogy már nem tudom eldönteni, hogy tovább kell-e lépnem az ügyben. Egyik oldal szerint jó, a másik oldal szerint magasak az értékeim. Segítene a kiértékelésben? Köszönöm szépen! Kellemes Ünnepeket kívánok Önnek! Üdv:

Dr. Brasnyó Pál válasza lelet értelmezés témában

Tisztelt Kérdező! A 4 (0-30-60-90-120 perc) pontos cukorterheléses vizsgálat során a vércukorértékek is szükségesek. Az inzulinrezisztencia számításához éhgyomri vércukor és inzulinszint kell, a cukorterheléses vizsgálat során még fontos a 120 perces vércukorérték is. A fenti tüneteket azonban nem csak inzulinrezisztencia okozhatja, javaslom endokrinológiai vizsgálatát.

Megválaszolva: 2012. december 20.

Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)

Véreredmény
Tisztelt doktor úr/ doktor nő! vérvételen voltam ahol a következők voltak megcsillagozva Fajsúly 1, 032 + 1, 005-1, 020 fehérje 0, 3 g/L + 5-7 Vvt NEG vvt/uL...
Endokrin vagy autoimmun?
a lényeg: menstruációs zavarok, policistás ovárium, TSH érték változó (10.09-én 6, 72mU/l majd 12.01-én 3, 805uU/ml) pajzsmirigy uh: a mirigy állomyány...
Lelet értelmezése.
Nagymamámnak csináltak egy vérvételt, és arról kaptunk egy leletet, azt tudni kell ehhez, hogy nagymamám már hónapok óta hasi fájdalmakkal, hasmenéssel és...
Lelet értelmezés
Tisztelt Dr Úr/Nő! Gasztroeneterológia vizsgáaltona következő eredméyneket kaptam. Kérem fejtse ki pontosan, hogy, hogyan kell értelmezni és mit jelent ez a...
Reumatológiai lelet
Tisztelt Doktornő/úr! Nemrégiben voltam reumatologusnál izületi fájdalmak miatt, aki gyógytornászt javasolt, ami sokat nem segített. Érdeklődnék, hogy a...
Inzulinrezisztencia felismerése
Tisztelt Doktornő! Gasztroenterológiai panaszaim miatt (minden napos hajnali éhség kb fél éve) OGTT tesztet kértek tőlem, aminek az eredménye a következő: A...