Gyomor vizsgálat

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Segítségét szeretném kérni a gyomor röntgenem leletének értelmezéséhez! A vélemény: A nyelés akadálytalan, fekvő helyzetben mérs. fokú reflux. A gyomor kp. tónusú, benne 3 ujjnyi secretum. A redőzet vaskosabb, a kontúrok épek, a perist rendben. Bulbus enyhén deformált, patkó nem tágabb, leszálló szárán "locsolókanna" tünet. Szeretném megkérdezni, hogy ez pontosan mit jelent, és mit lehetne, kellene tennem, a reflux kellemetlen tüneteinek megszüntetésére. Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!

Dr. Plósz János válasza gyomor rtg és reflux témában

A lelet a reflux mellett felveti nyombélszűkület lehetőségét is (locsolókanna jel) . Emiatt mindenképp javasolnék endoszkópos vizsgálatot is. A reflux miatt savcsökkentő és nyelőcső- és gyomormotilitást serkentő szer szedését, valamint életmódi változtatásokat javasolnék (ágyban fejvég megemelése, szénsavas italok és fűszeres ételek kerülése, gyakori, kis étkezések) .

Kérdés: 2012. november 29., 22:51 ;Megválaszolva: 2012. december 02., 20:42
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorfekély/gyomorrák
Narancssárga nyálka
Vitamin elszinezheti a székletet?
Teszt kérdés
Teszt kérdése
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdést küldtem Önnek, melyre ezt a választ adta: sürgetően nem szükséges a vizsgálat, de a családi terheltség...