Mitől fájhat a hasam

Kedves Doktornő/Úr! Kb 1 évvel ezelőtt kezdődött bizonytalan alhasi fájdalmak, hasmenés miatt fordulok tanácsért önhöz.Hol teljesen középen a szeméremcsont felett hol pedig jobb oldalt fáj és sugárzik a jobb combomba illetve a jobb fenék részbe. akkor ez 6 hét után megszűnt. Nőgyógyász Urológus majd Gastroenterológus is látott a 2 előbbi nem talált elváltozást a gastroenterológus mivel nagyon féltem a vastagbéltükrözéstől azt mondta hogy akkor várjunk még hátha ez megszűnik. De 35 év felett 5 évente kéne iylen vizsgálatot végezni Azóta Kb 2-3 havonta előjön akkor 2-3 hétig fáj a hasam (ami inkább tompa fájdalom nem görcsös nem szúró) hasmenésem van, és sokszor puffadást is érzek, majd 2-3 hónapra megszűnik és semmi bajom illetve tünetem nincs. Most ismét 2 hete fáj a hasam ha mozgásban vagyok alig veszem észre illetve inkább a combom és a fenekem fáj de ha leülök vagy lefekszem rögtön érzem a hasam is. Hasmenésem is van ami reggel kb 3x van, napközben egyáltalán nincs és esetleg este 1x-2x, de van hogy aznap nincs többször székletem, a széklet nem véres nem nyákos és a fájdalom nem szűnik a székletürités után sem, nincs inkomplett érzésem, nem fogytam, sőt, Nem tudom összefüggésbe hozni az étrendel illetve a stresszel sem mert akkor mikor elkezd fájni sem ér nagyobb stressz mint a tünetmentes hónapokban.Elég ideges természetű vagyok ezért gondoltam az irritabilis bélszindrómára is. Nagyon félek a vastagbéltükrözéstől, nem lehetne e vizsgálat nélkül megállapitani van e szervi elváltozásom? labor vagy irrigoszkópia vagy ultrahang ill egyéb vizsgálatokkal? lletve miért van az hogy 2-3 hónapig semmi tünet és fájdalom nincs aztán pedig 2-4 hétig újra előjön? Ilyenkor is van hogy átmenetileg elmúlik a fájdalom 1-2 órára aztán ismét előjön, fájdalomcsillapitóra nem szűnik meg. A laborom tökéletes lett, vizeletemmel sem volt baj. Most 2 napja már hasmenésem nincs de a hasam még fáj. Mi erről a véleménye illetve milyen betegség lehet? köszönöm szépen

Dr. Szigeti Nóra válasza hasi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Az, hogy viszonylag hosszabb időszakra panaszmentes, majd ismét panaszos, irritábilis bél szindrómára utalhat. Azt javasolom, hogy menjen vissza a korábbi gasztroenterológusához. Sajnos az Ön által említett vizsgálatok vastagbélbetegségek kimutatására korlátozott értékűek.

Kérdés: 2012. október 26., 10:37; Megválaszolva: 2012. október 28., 05:21
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Kreatin-Kináz
27 éves vagyok. Alapbetegségeim: Asztma, allergia (pollen) , Hyperprolactinameia. Szedett gyógyszerek: Lendin 20 mg, Bromocriptin 2.5 mg és...
Köldöktől jobbra fájdalom
Emésztési probléma, reflux
Hasi és egyéb panaszok
Tisztelt Dr úr! ojan kérdésel fordulok önhöz hogy vissza vissza térö problémám hogy ojan has fájás jön rám hogy egyszere érzek sok mindent.Pl:...
Köldök körüli fájdalom
Kedves Doktor Úr! Emésztési problémáim évekkel ezelőtt kezdődtek. Minden vizsgálat készült a tükrözéseken keresztül, az allergia és...