hasi aorta meszesedése

Tisztelt dr.-nő/dr.úr A férjemnek már pár éve, a jobb bordaív alatt, nyomás és szinte (kb.déltől) állandó, enyhe fájadalma van. Emiatt mentünk a múlt évben UH.-ra, ahol kezdeti gyomrrákot diagnosztizáltak. Azóta megműtötték, a gyomra rendben és áttét, más beavatkozás nélkül meggyógyult. A probléma, mellyel eredendően mentünk továbbra is megvan. A CT. hasi aorta elmeszesedést ír minden ellneőzésen. Kérdésem: lehet-e ettől a hasi fájdalma. Sajnos eddig küldték urulogiára, reumatológiára, de ez az ok nem vetődött fel. Mi erre a gyógymód, hogy a fájdalom megszünjön. Köszönöm a vűlaszát előre is. Üdvözlettel: Hauberger Valéria

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

A hasi aorta meszesedése nem okoz ilyen jellegű panaszt. Jobb bordaív alatti fájdalmat máj és epeeltérések, esetleg a harántvastagbél nyomás alá kerülése okozhat (különösen ülő munka esetén) .

Kérdés: 2012. október 08., 10:32; Megválaszolva: 2012. október 09., 16:14
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztési probléma, reflux
Hasi és egyéb panaszok
Tisztelt Dr úr! ojan kérdésel fordulok önhöz hogy vissza vissza térö problémám hogy ojan has fájás jön rám hogy egyszere érzek sok mindent.Pl:...
Köldök körüli fájdalom
Kedves Doktor Úr! Emésztési problémáim évekkel ezelőtt kezdődtek. Minden vizsgálat készült a tükrözéseken keresztül, az allergia és...
Hasi fajdalom
Tisztelt doktor Úr! Kedden írtam Önnek felhasi panaszaim miatt, melyek újra és újra elő jönnek. Gyakorlatilag nem tudják megmondani hogy mitől...
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas?
Tisztelt doktor Úr! Ismételten a segítségét szeretném kérni! Pár hónapja írtam Önnek hasonló témában. Akkor nagynezen hosszú diétázas után...