Ursofalk és terhesség

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Lányom Ursofalk nevű gyógyszer szedése, - napi 3x1 adagolásban -, alatt teherbe esett. Mikor megállapították a terhességet (8. hét) rögtön abbahagyta a gyógyszer szedését. Kérdésem károsodhatott a magzat? Úgye nem kell a terhességet megszakítani? Az ursofalkot emelkedett májenzimek miatt szedte. Köszönettel Leendő nagymama

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza gyógyszerszedés témában

Terhességben az Ursofalk szedése nem tanácsos.

A szedett gyógyszer miatt a terhesség kiviselhető. Akkora kockázatot a szedés nem jelent, hogy a terhesség befejezése jönne szóba.

Kérdés: 2012. augusztus 30., 09:00; Megválaszolva: 2012. szeptember 01., 14:30
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasi problema
Tisztelt Doktor Ur! Egy összetett problemaval fordulok Önhöz. Korabban mar megvalaszolta egy kerdesemet, melyben a veres-nyakos szekletemre kerestem...
Végbélrepedés mikor gyógyul meg !
Tisztelt doktor Úr! Köszönöm a gyors választ az előző kérdésre. További kérdésem az lenne, hogy a záróizom görcsösségre a kenőcsön...
Epevezeték
Mi okozhatja a reggeli híg székletet?