Bélférgesség

Tisztelt doktorok! Nálam hosszas vizsgálódás után vérből kimutatták az Ascaris lumbricoides ellenanyagát. Előtte átestem mindenféle tükrözésen (gyomor, bél) , hasi CT-n. Minden negatív lett. Először kaptam rá 2 doboz Vermox-ot, majd Decarist, de legalább 5 db-ot beszedtem, mire enyhültek a tüneteim. két hetente vettem be 1 szemet. Egy darabig minden szem után egy kicsit jobb lett, de a végén már a gyógyszertől égett az egész hasam. Erre abbahagytam, majd visszamentem kontrollra, ami negatív lett. Hozzáteszem, hogy a székletből előtte sem mutattak ki semmit, csak a vérből. Ismét visszatértek a régi tüneteim: köldök táji fájdalom, ami az egész hasamra és a gyomromba is kisugárzik, puffadás, hajolásra fájdalom és székelési inger. Néha még hányinger is. Van úgy, hogy még a lábujjaimba is kisugárzik az égő, zsibbadó fájdalom. Minden mozdulatom fáj, az ülés is fájdalmas, mert nyomódik a hasam. Lehetséges, hogy még ennyi gyógyszer után is van bennem féreg? Vagy gyulladást hagyott maga után? Az orvosom tehetetlen, mivel negatív a székletmintám, azt mondja csak beképzelem az egészet, és nyugtatót írt fel. Kétségbe vagyok esve. Ez az egész már lassan 8 hónapja tart. Nincs segítség? Kérem válaszoljanak nekem, mit tegyek? Bea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza bélférgesség témában

A terápiát követően valószínűtlen, hogy továbbra is fennálljon a fertőzés, de ennek kizárására érdemes legalább 3 mintát küldeni parazita vizsgálatra az ANTSZ-be. A fertőzést követően maradhat vissza irritábilis bél szindróma. Ha erről van szó, akkor a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, rendszeres testmozgás, pre- és probiotikum kúraszerű használata, Duspatalin 2x1 szedése segíthet.

Kérdés: 2012. augusztus 15., 23:06; Megválaszolva: 2012. augusztus 17., 11:33
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Baba gyógyszer mellett
AstraZeneca oltás ellejavallat
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák