Nem hat az antibiotikum...

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Télen 1-2 hetente bal alhasi fájdalmam volt, de mindig hamar elmúlt, így a hidegebb időre gyanakodtam. Tavaszra a fájdalom állandósult, így elmentem nőgyógyászhoz. Ő mindent rendben talált, de a vérvétel kimutatta a gyulladást (Vvt 56 és CRP 15, 12) . Háziorvostól kaptam 1 doboz Normixot, mert szerinte egy divertikulum gyulladhatott be (hasmenés, láz és egyéb tünet nem volt) . A fájdalom nem szűnt, így gasztroenterológushoz is elmentem, aki az UH-on látott egy kissé redőzött szakaszt, de nem a petefészkemnél levő lenti résznél, ahol fáj, hanem feljebb. Mivel ő nem látott egyértelműen divertikulumot, 5 napos Ciprofloxacint írt fel, amitől szintén nem történt változás. Most bizmutos kanalas gyógyszert szedek már egy hete, és rengeteg zöldséget eszek a rostok miatt, de ez sem változtat semmin. Hol erősebb, hol gyengébb a szúrás és 3 hete már véres a székletem is. Székelés legelején érzek egy erősebb fájdalmat, mintha megrepedne bent valami, aztán hirtelen el is múlik, de egy véres csík lesz végig a székletemen, ritkább esetben pedig csak a legvégén a hegyénél. Lehetséges, hogy a vastagbél gyulladása a végbélre is átterjedt? Esetleg egy hosszabb antibiotikumos kezelés segíthetne? Mindkét gyógyszeren az állt ugyanis, hogy huszonegynehány napig szedhető, így nem teljesen értem, hogy egy több hónapja tartó fájdalomra miért csak 5 napos kezelést írtak fel mindkétszer? Tükrözésre nem tudok menni, mert reggeli nélkül kb 1-2 óra után ájulok, nem bírnék ki másfél napi koplalást. Segítségét és a rám fordított idejét előre is nagyon köszönöm! Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza hasi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

Igazából a bakteriális gyulladás egyetlen esetben sem igazolódott így a tartós antibiotikus kezelés nem indokolt. Az elhúzódó panaszok miatt az életmódváltás és a komplett gasztroenterológiai kivizsgálás szóba jön. Vezessen étkezési naplót és étrendjében csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. Fogyasszon bőven folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea) . Kerülje a puffasztó és fűszeres ételeket. Minden nap mozogjon legalább fél órát. A vastagbél tükrözés előtt nem kell éhezni, így az ettől való félelme alaptalan.

Kérdés: 2012. június 09., 15:58; Megválaszolva: 2012. június 13., 21:41
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut