• Gasztroenterológia, nyákos hányás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Nagymamám (78) napi szintű fejfájással küzd (fejtetőn gyakori viszketés nyomas erzes) kis idő elteltével hányinger is jelentkezik. Probal hanyni, és ragadós nyákos váladék jön fel (naponta 4-5x fél, 1órát szenvedve, de étel nem távozik). Ha ez úgymond nem jön ki, nem enyhül a fejfajas sem, ezért erőltetve próbálkozik, (ujjat ledugva), ha kis mennyiségben is kijön a nyák, megszűnik a feszítő fejfájás. Emellett a széklet is nyákos. Koponya CT nem mutatott ki kóros problemat. Ételeit nagyon megvalogatjuk inkabb szenhidrat féléket fogyaszt, hogy felszivja a nyakot, de ez sem segít. Ez gyakorlatilag már több mint 1 éve tart, és nem enyhül inkabb erősödik. Mit tanacsol mit tehetnenk? Mit kellene szedni? Nagyon köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a hányás témában

        A tünetek alapján a fejfájást és a zsibbadást gondolnám elsődlegesnek, nem a hányingert, így inkább neurológiai, idegrendszeri kórokot kellene keresni (migrén, atipusos epilepszia).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 19., 18:34; Megválaszolva: 2011. november 21., 19:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés