Könyöktörés

November 13-án elestem és a könyököm vége letörött, ezért meg kellett műteni. Hurok és két fém tű fogja össze a csontomat. A gipsz sín 2 hétig volt a műét után a karomon. Ezután kezdődhetett a gyógytorna, de sajnos csak másfél hét múlva kaptam időpontot, majd az ünnepek miatt 1 hét kimaradt. Azóta is a könyököm nagyon beszűkült, 45 foknál jobban nem tudja a gyógytornász sem behajlítani. A nyújtás valamive jobban sikerül. Sajnos a jobb kezemről van szó. Kérdésem az lenne, hogy mennyire lehet erőltetni a gyógytornával és hogy van-e reményem a gyógyulásra?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza könyöktörés témában

Vizsgálat nélkül és a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Az ilyen tipusú műtétek után, hacsak a csontállomány nem indokolja nem szoktunk gipszet tenni. A két hét rögzítés miatti könyök funkció beszűkülést gyakran 2 hónapba kerül kitornáztatni. Erőltetni fájdalom határig célszerű. Tekintettel az eltelt időre menjen vissza kezelőorvosához, mert valami más oka is lehet a panaszának, és kérje ki a véleményét!

Kérdés: 2011. február 05., 22:13; Megválaszolva: 2011. február 09., 16:20
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
könyök törés
Kedves Doktor! Ellestem és eltörött a könyököm, a kórházban először azt mondta az orvos hogy, nincs törés, majd megforgatta, és mivel nagyon...
Könyök törésem mikorra fog...
Egy hete tört el a könyököm. A bal radius fejecsén dislocatio nélküli fractura. Mikor tudommajd használni a kezem és a doki azt mondta 3 hét után...
Könyöktörés
2010 december 10.én elestem és eltört a bal könyökömnél az orsócsont (radius) proximális vége. Az Sztk-ban voltam és ott ezt mondták miután...
Könyök törés után nem hajlik a...
Az lenne a kérdésem, hogy.December 10én el törött a bal könyököm a diagnózis: orsócsont (radius) proximális végének törése: a gipszet 28 án...