• Kérdéses sarokcsont repedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 1 héttel ezelőtt sikerült, kb 2 méter magasról egy elhibázott ugrás után a jobb sarkamra érkeznem. Ezután még haza tudtam jutni, bár az út egy részén már nem tudtam semennyire sem ráterhelni a sérült lábamra. Másnap bementünk az ügyeletre és azt mondták, hogy lehetséges sarokcsont törés, így felírtak 1 hét fekvőgipszet, amivel ma visszamentünk újabb röntgenre. Az orvos azt mondta, hogy sarokcsont repedésem van, így 5 hét járógipszet írt fel, azonban a fájdalom szinte teljesen elmúlt (az achilles inam és a sarokcsont találkozásánál még minimálisan érzékeny a nyomásra). Külső jele abszolút nem volt a sérülésnek, nem volt se bedagadva, sem belilulva a lábam sehol sem. Ön szerint lehetséges, hogy csak zúzódás? Illetve, mennyire merjek megpróbálni ráállni. Sajnos, csak egy felvételt tudtam csatolni, ez a legfrissebb, amin az orvos gyanította a repedést.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sarokcsont sérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Sajnos ebből az egy felvételből nem lehet megítélni, hogy van-e törés, vagy nincs. A repedés is törés. kellően felnagyítani sem lehet ezt a röntgen képet, de amennyire megítélhető, nem látszik rajta törés. Az is jó jel, hogy panaszai jelentősen csökkentek. A sarokcsont törésénél erős fájdalom van, mely terhelésre akár elviselhetetlenségig fokozódhat. Én azt javaslom, hogy a következő kontroll-ig ne terheljen. Akkor elvileg gipsz nélkül röntgenezik meg a lábát, és pontosabban meg tudják ítélni a további teendőket.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. július 21., 12:21; Megválaszolva: 2017. július 25., 19:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: