• Sarokcsont törés, nincs callus képződés.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Úr. 2016. Április 5-én üzemi balesetem volt. Létráról leestem, bal darabos sarokcsont törést szenvedtem. Konzervatív kezelés volt, 2 hónap tehetmentesítés, gipsz nem volt. Múteni nem kelett. Majd 6hó 03. kontrol, röntgen, dislocatio nincs, részterhelés 15kg, segédezközzel járhat. Nem nagyon tudtam terhelni a fájdalom miatt. 06. 30. komtrol, röntgen, A csontok nem mozdultak el, a sarokcsont szélessége, magassága megfeleló, az ízfelszínen lépcsö nem jelentkezik, törési rések jól láthatóak. Fokozatosan a fájdalmasság fügvényében, teljes terheléssel járhat. Lábtöve ödémás, alsó ugróizület mozgásaibeszűkültek. Lábtövét, lábújjait, bokáját rendszeresen tornáztassa. 08. 26. kontrol. Jav. végtag teljes terhelése, A calcaneus törése változatlan helyzetben látható, Kifelyezett inaktivitási atropia jelei Érdemi callus képződés nincs, Kontrol szükség szerint. Innentől átvett a Csepeli baleseti utókezelő. Többször kontrol, 07. 25-től gyógytorna. Innentől javulás, segédezköz elhagyása, teljes terhelés fokozatosan, egyre jobb, nő a járás távolság, egyre jobban terheltem, már el tudtam intézni a napi teendőket. 20x gyógytorna hatására egyre jobb. Már nem is dagad csak estére kicsit. 09. 26-tól újabb 20x gyógytorna, fokozatosan javul. 10. 04. kontrol rtg. Érdemi callus képződés nincs. Tisztelt doktor Úr. Nagyon kétségbe vagyok esve! callus az csontképződést jelent. Miért nincs? most akkor összeforrt, vagy nem? Mennyire terhelhető? Nem fog ez így ilyen állapotába, megint eltörni? Mit tehetnék a callus képződés megindulása érdekében? Vitaminok, gyógyszer, stb. Senki nem mond semmit, sem a kórház, sem a csepeli doktornő. Nagyon félek, hogy baj lesz! Szeretnék visszamenni dolgozni, de így, nem tudok. Elég jól megy a járás, a lépcsőzés. De félek, hogy a csontképződés hiánya miatt, megint eltörhet. Mit tehetnék még? Nagyon rosz állapotba vagyok e- miatt. Kérem szíveskedjen válaszolni, ha lehet mihamarabb, várom a válaszát. Üdv: Della János

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sarokcsont törés nem gyógyulása témában

        Vizsgálat nélkül és a röntgen ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha nincs callus, az valóban a csont képződést elmaradását jelenti. de ez nem jeleni azt, hogy valamilyen szinten nem gyógyult meg a törés, és ne tudna rajta járni. Célszerű lenne kideríteni, hogy pontosan mi is zajlik a sarokcsontnál. MR vagy CT vizsgálat segíthetne ezt eldönteni, és támpontot adna a további kezelésben. Addig is a részleges terhelés javasolt.


        Kérdés: 2016. október 05., 20:50; Megválaszolva: 2016. október 09., 23:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: