Sarokcsont törés

2 napja sport közben magasról estem és eltörtem a bal sarokcsontom. Az orvos a Merényi kórházban a 9. kerületben ezt írta az ambuláns lapomra: "a calcaneuson a tuber calcaneitől a corpus teljes hosszában követhető kb 1 cm-es összecsúszással járó ferde törés van." Szerinte nem szükséges operálni, sem gipszelni. Hazaküldött pihenni 6 hétre, hogy addig ne is terheljem, de tornáztassam otthon.Utána készítenek egy röntgent, hogy rendben halad-e a gyógyulás. Sokat sportolok, így szeretnék mielőbb felgyógyulni. Semmilyen betegségben nem szenvedek, gyógyszert nem szedek. A kérdésem, a következő: egy ismerősöm ezt írta: "Nekem is tört már el a sarokcsontom és akkor 1 hónap után egy ismerős sebész azt mondta, hogy meg kell vasalni, mert akkor 1 hét után járhatok rajta, ha nem akkor 2 hónap után teljesen elmerevedik az összes in és izom. Én sem operáltattam meg és tényleg sokat kinlódtam utána. kb 2 honapot vagy többet jártam gyógytornára. " Ez az üzenet eléggé megijesztett, ugyanis 2, legkésőbb 3 hónap múlva már szeretnék újra sportolni, hegyet mászni. Tudok itthonról dolgozni, lelkiismeretesen pihentetni és tornáztatni a lában. Jelenleg felpolcolom, fáslizom, feketenadály krémet kenek rá és betekerem folpakba. Az oldalára fektetve pihentetem. Az orvos tanácsára most 10 napig clexane injekciót adok be hasfalba a trombózis elkerülése végett. Ön mit tanácsol, hogyan tudok a leggyorsabban felépülni, szükséges-e operálni, és mikor sportolhatok aktívan legközelebb?

Legfrissebb cikkek a témában

Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ - Dr. Börzsei-Knoll Veronika válasza a sarokcsont törés témában

Kedves Levélíró! Kérdésére a pontos választ csak egy kontrollröntgen és ortopédiai vizsgálat után lehet adni.

Kérdés: 2014. április 13., 12:33; Megválaszolva: 2014. április 23., 16:11
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye