Bokasérülésem MRI leletével kihez forduljak?

Tisztel Dr. Bogdán Aurél! Néhány hete futballozás közben bokasérülést szenvedtem. Több hét pihenés után is fájt a bokám ezért sebészhez fordultam (budai egészségközpont) , ahonnan MRI-re küldtek. Nem szeretnék további orvosokhoz fordulni, ha nem indokolja a leletem, ha mégis indokolja a további orvosi ellátást, akkor szeretném tudni milyen szakorvost keressek meg vele. A lelet az alábbiakat tartalmazza: Jobb bokaízület régiójának MR vizsgálata: Mindhárom síkban PD FS, coronalis síkban T1 súlyozott felvételeket készítettünk. A talocruralis ízületben kevés folyadék ábrázolódik, mely fekvő helyzetben az elülső és hátsó recessusban is összegyűlik. A kül és belboka szalagok folytonossága megtartott. A musculus flexor hallucis longus ín szomszédságában jelentős mennyiségű folyadék-gyülem ábrázolódik, mely egészen a talpi szakaszig követhető. Kevés folyadék látszik a bursa calcanciben is, valamint a calcaneus és Achilles ín alkotta szögletben. Az Achilles ín normális vastagságú, szerkezetű. Egyebekben az ízület környéki szalagok és inak eltérést nem mutatnak. A csontokban kóros jelmenet nem észlelhető. A talus trochlcaris felszíne normális alakú, porcborítása megtartott. Vélemény: Kevés folyadék a talocruralis ízületben. Tendinitis m. hallucis longus, mely lehet bevérzés következménye. A kül- és belboka szalagok, valamint az ízület környéki inak folytonossága megtartott. Várom válaszát, köszönöm!

Dr. Bogdán Aurél válasza bokasérülés utáni MR témában

Az MR lelet nem ír le jelentős sérülést, inkább csak a nagylábujj hajlító izmának gyulladása látható, ami a sérülés miatt bevérzés is eredményezhetett. Egyenlőre úgy gondolom, hogy nem kell más szakemberhez fordulnia. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító krémek, tabletták használata, a végtag tényleges pihentetése, felpolcolása, jegelés, borogatás és a melegvíz kerülése. Ha 2 hét után továbbra is panaszai vannak, akkor baleseti sebészeti, vagy ortopédiai szakrendelés felkeresése ajánlott esetleges fizioterápiás kezelés megindítása céljából.

Kérdés: 2016. március 08., 14:06 ;Megválaszolva: 2016. március 09., 22:37
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Állatharapás
Tisztelt Dr. Szabó Zsuzsanna! Munkám során járunk ki terepre. Egyik alkalommal, most április 5.-én, egy illegális területfeltöltésnél jártunk...
Elváltozás a combon mitől?
Tisztelt Doktor! Egyik napról a másikra arra lettem figyelmes, hogy eldeformálódott a bal combom. Egy mélyedés van benne, mintha lyuk lenne, vagy egy...
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás