Káros-e a vermox?

Kedves Dr! Egy hétfői napon 3 gyermekemnél cérnagilisztát találtam ezért kaptak rá 1 szem vermoxot / a legkisebb 3 éves ő felet/ Mivel csak csökkentek a tünetek így 3 nap múlva kaptak még egyet.Jelenleg ott tartunk hogy a nagyon intenzív végbélviszketés végleg megszűnt náluk viszont a székletben még mindig van 1-2 db. Azt szeretném kérdezni hogy szükséges e további kezelés mert a minden gyógyszerbevétel alkalmával csökken a tünet de a kicsi lányom még csak 3 éves, félek ártok e neki?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza féregfertőzés témában

Kedves Kérdező!

A Vermox terápia menete a következő: 3 este egymás után 1 tabletta, ha 1 hét múlva is van a székletben még giliszta, akkor meg kell ismételni a kúrát. A kúrát vagy rendesen van értelme adni vagy nem szabad adni, mert akkor nem használ és ártunk vele, mivel a giliszta vígan él tovább és esetleg még a gyógyszerrel szemben is ellenálló lesz.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2011. január 28., 16:37; Megválaszolva: 2011. január 31., 20:21
Kérdések és válaszok: Élősködők
Kullancscsípés 10 éves kislány
Tisztelt Doktor Úr. A tanácsát szeretném kérni. Kislányomat szombat délután 4-5 között megcsípte egy kullancs. Sajnos aznap este nem vettem észre...
Furcsa széklet
Körülbelül fél éve erős hasmenésem van időnként. Görcsös, erős fájdalommal jelentkezik. A székketemben apró, babnyi, illetve annál nagyobb...
Bélféreg - hogyan kell szedni a...
Udvozlom! Pár hete megfigyeltem, hogy néha fehér, néha szezammagra emlékeztető kisebb nagyobb darabkák vannak a székletemben. Így egyből...
Féreg
Kérem segítsen! Nagyon komoly féregfertőzésem van, hónapok óta küzdök vele. Sikerült ürülnöm, kiirtanom egy részét.Fotókat is készítettem...
Fonalféreg
Tisztelt Hölgyem/Uram! A mai székletem tartalmazott egy hosszabb fonalra hasonlító vékony csíkot. Lehetett ez féreg vagy ez normális jelenség? ...