• Apró fehér golyócskák a székletben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Korábban már fordultam kérdéssel Önökhöz bélférgességgel kapcsolatban, mivel az év elején orsóférgességgel kezeltek. Néhány hete, időről-időre előjövő tünetet tapasztalok a hastájékomon. egyfajta csiklandozó, tapintásszerű érzetet érzek, mely változó helyeken jelentkezik, és amikor odanyúlok megszűnik. Továbbá a székletemben időnként apró 0,5*-1 mm átmérőjű fehér golyócskákat, gömböket látok, viszonylag sokat, akár több 10, vagy 100 is lehet. Kérdésem, hogy ez utalhat a férgesség visszatérésére, és javasolt-e megismételni a féregtelenítő kúrát? Illetve, hogy a féregpeték a székletben szabad szemmel is láthatók-e? Lehetnek-e ezek a látott kis fehér gömbök féregpeték? Kiegészítő információként mondom, hogy kb. 2 hónapja naponta szedek Cetebe 500 mg C vitamint, aminek a kapszulájában hasonló kis fehér gömbök vannak. Már az is eszembe jutott, hogy az is lehet, hogy nem szívódik fel kellően, és ezek jelennek meg a székletben. Van-e ennek valami reális esélye, és ha igen mi okozhatja, hogy nem szívódik fel megfelelően?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a féregfertőzés témában

        Kedves Kérdező! A férgesség valószínűleg újra jelentkezett, ezt kezelni kell, keresse fel háziorvosát. A bélféreg forrását ki kell nyomozni, pl. háziállat okozhatja.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 03., 11:20; Megválaszolva: 2011. november 04., 08:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Egy eléggé kellemetlen, elvont kéréssel fordulnék önhöz. Jelenleg kivizsgálás alatt van, hogy vannak-e bélférgek az emésztőrendszeremben. Emiatt az elmúlt pár napban rendszeresen átvizsgálom a székletemet. Az egyik...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő esettel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét: 2008.06 hó időpontban kullancs csípés gyanúval mentem orvoshoz. 2008.05.31(mentőszolg. közp.ügyelet) Statusz:jobb lábszáron gyerektenyérnyi viszkető,...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés