• Féregfertőzés-kérdések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktór úr/nő! Két héttel ezelőtt míg a wc-ben végeztem dolgom, egy kb. 20 cm, rózsaszín és élő valami tárvozott a végbélnyílásomon keresztűl mindenféle előzmény és tünet nélkül. Mivel még életemben nem tapasztaltam ilyet, másnap elmentem a háziorvoshoz, aki Wermoxot írt fel, amit 3 napig, napi 2*1 adagban kellett bevennem és azt is mondta, hogy egy héttel később majd még vegyek be 2*1-et. Míg szedtem a gyógyszert, nem volt hasmenésem és gyanús dolgot sem láttam a székletemen. Eltelt egy hét és a mai napon kellett bevennem a plusz adagot, de a reggeli 1 szem után hasmenésem volt.Jelent ez valamit? Miután a háziorvosom túl sokat nem mondott a dologról, azért felmerült bennem néhány kérdés: - egyátalán az orvos tudhatja az elmondásom alapján, hogy milyen féreg volt ez, mert olvastam, hogy ha nem tudják megállapítani a féreg fajtáját, kombinálva kell szedni többféle gyógyszert. - egyátalán elég volt a 3 napig 2*1 szem? Ami még kapcsolódhat ehhez, hogy mióta hidegebbre fordult az idő (kb 1 hónapja)fáj a hátam és köhögök.Én az időnek tudtam be, olvastam, hogy a féregfertőzés a tüdőt is érintheti. Lehet ezzel kezdeni valamit? Válaszát előre is köszönöm, Üdvözlettel, Hajnalka

        Dr. Plósz János válasza a féregfertőzés témában

        A Vermox dózisa megfelelő volt, ennél több nem szükséges. Az, hogy milyen féreg lehetett, széklet-parazita vizsgálat során derülhet ki, ezt még most is javaslom elvégezni (legalább lesz információnk arról, hogy sikeres volt-e a kúra, illetve ha nem, akkor mivel állunk szemben). Az orsóféreg fertőzés valóban okozhat léguti panaszokat, egy mellkas röntgen és egy laborvizsgálat segíthet eldönteni, hogy mi okozhatja ezt az Ön esetében.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 24., 11:51; Megválaszolva: 2010. november 25., 10:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Egy eléggé kellemetlen, elvont kéréssel fordulnék önhöz. Jelenleg kivizsgálás alatt van, hogy vannak-e bélférgek az emésztőrendszeremben. Emiatt az elmúlt pár napban rendszeresen átvizsgálom a székletemet. Az egyik...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő esettel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét: 2008.06 hó időpontban kullancs csípés gyanúval mentem orvoshoz. 2008.05.31(mentőszolg. közp.ügyelet) Statusz:jobb lábszáron gyerektenyérnyi viszkető,...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés