Bélféreg okozhat térkép vagy csipkére emlékeztető bőrkiütést tenyéren és talpon?

Tisztelt szakértő! Szeretnék tanácsot kérni öntől. A kislányom hetek óta, sőt már vagy 2 hónapja orvosról orvosra jár.Kiütések jöttek ki a talpán és tenyerén.Egyesek szerint csipkére hasonlító (szerintem is csipke formájú) , mások szerint térképre hasonlító kiütések vannak a talpán, talpszélein. A tenyerén inkább pöttyök és kisebb csipkék vannak.Először a bőrgyógyász azt mondta, mandulagyulladás, kezelték rá zinnattal és aerius oldattal.Nem múltak teljesen el a kiütések, pár nappal a gyógyszer szedése után újra előjöttek.Voltunk fül, orr gégészeten, ott azt mondták, nincs mandulagyulladása.Elküldött vérvételre, ahol a neutrocyta 33, 2%, lymphocyta 54%, eosynophil 5, 6%, haemotoktrit 38, 7%, vas 7, 5, kreatinin 39.Vizelet teljesen negatív.Ebből azt állapította meg a fülész, hogy a gyerek vashiányos és bélférges és valószínűleg a bélféreg miatt alakult ki a vashiány.Keressem fel a háziorvost. A háziorvosunk, aki viszont nem gyerekorvos azt mondta, hogy egyáltalán nem bélférges, hanem inkább allergiás a gyerek.De mi voltunk allergia vizsgálaton 1 évvel ezelőtt. Minimális porallergiája van, de elenyésző.Nagy vesződséggel csak felírta a vermox tablettát.De vastablettát nem.Egyébként gyermekemnek gyakran fáj a hasa, főleg éjszaka.Kérdezem én, önnek mi a véleménye? véleménye? Bélféreg okozhat ilyen kiütést? És ha valóban ez a probléma, mikor várhatunk javulást? 2 napig fél-fél szem vermox, majd 10 nap múlva ismét 2 napig fél-fél szem.Elég lesz a féregtelenítéshez ez az adag? Egyébként 2 napja figyelem a székletét, de semmi szemmel látható parazitát nem láttunk eddig. Amit jelenleg szed az aerius oldat 5ml, calcim sandoz3c vitamin 1000mg-ból negyed szem, echinachin szirup és hársfatea napi 2 dl. Várom minél hamarabbi válaszát! Köszönöm előreis!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza bélférgesség témában

Tisztelt Szülők!

A bőrtüneteknek számos oka lehet, sajnos így látatlanban erről véleményt nem mondhatok. GYakran előfordul kisgyermekkorban vírusfertőzéssel egyidőben is, a vérkép eredménye is inkább ezt támasztja alá. A vas alacsony volta fertőzésben gyakori, és emellett valóban lehet férgesség a háttérben a hasi fájdalom alapján. A vermox kezelés megfelelő, ha 3 napon át szedi, majd ismétlése javasolt 2 hét múlva.

Egyet értek a féregkezeléssel, de nem teljesen bizonyos, hogy ez volt a bőrtünetek hátterében. Az idő múlásával, a kórkép változásával, valamint a kezelés hatásossága alapján közelebb kerülhetünk a diagnózishoz.

Kérdés: 2010. augusztus 10., 18:04; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 09:11
Kérdések és válaszok: Élősködők
Bélféreg - hogyan kell szedni a...
Udvozlom! Pár hete megfigyeltem, hogy néha fehér, néha szezammagra emlékeztető kisebb nagyobb darabkák vannak a székletemben. Így egyből...
galand fereg gyanu
Tisztelt Doktornő, 6 homappal ezelott barati tarsasaggal tatarbeafsteket ettunk es egyikunk ra 3 honapra galant ferget talalt a szekleteben. Magamon nem latok...
Bélférgességre Decarist és Vermoxot
Kisfiamat (2éves és 8 hónapos) tavaly november óta bélférgesség tüneteivel kezeljük. Azért fordultam orvoshoz mert piszkálta az orrát (sebes...
Kullancscsípés 10 éves kislány
Tisztelt Doktor Úr. A tanácsát szeretném kérni. Kislányomat szombat délután 4-5 között megcsípte egy kullancs. Sajnos aznap este nem vettem észre...