• Rühesség esetén meddig folytassuk a kenőkúrát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Rühességet állapítottak meg nálunk a gyereken a férjemen és nálam.Sajnos a harmadik orvos vette észre és már elég kiterjedt volt nálam és a gyerekemnél, a férjemnél kevésbé.Linimentum scabicidumot írt fel 500ml, amit már 5.napja használunk. A férjemen alig látszik valami és már nem is igazán viszket de nálam és a fiamon kiterjedt az egész. Az első nap után már éreztem a javulást de a viszketés csak lassan enyhült, még nem múlt el. Mára már jobban csíp miután bekenem és ezzel kapcsolatos a kérdésem:lehet.hogy már nem kellene kenni mert fokozza a bőr pirosodását? A combom belül nagyon csúnya és csak napközben halványul el, meg máshol is rettenetes.Szerintem már nincs bennünk atka, mert az első nap mindent kimostunk a szőnyegeket is kivittem a házból a függönyöket is és mindent vasalok, gyakorlatilag nem lehet már ennél többet csinálni. A másik kérdésem, hogy a gyógyszer kenése közben vajon visszajöhetnek ezek? Vagy hagyjuk már abba mert ezért nem múlik a sebesedés? Köszönöm Szilvi

        WEBBeteg szakértő válasza a rühesség témában

        Minél előbb hagyják abba a  Linimentum kezelést, mert már az irritálja a bőrüket. Mostmár inkább nyugtató kenőcsöket kellene alkalmazni.


        Dr. Bodnár Edina
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-16 22:20:11; Megválaszolva: 2010. március 16., 22:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor Úr! Kisfiamat szeptember közepén megcsípte egy kullancs. Az eltávolítását orvos végezte. Sajnos megfertőződött a borrelia baktériummal, ami a mai nappal beigazolódott. Két héttel a csípés után egy napig magas láza volt....