Rühesség esetén meddig folytassuk a kenőkúrát?

Kedves Doktornő! Rühességet állapítottak meg nálunk a gyereken a férjemen és nálam. Sajnos a harmadik orvos vette észre és már elég kiterjedt volt nálam és a gyerekemnél, a férjemnél kevésbé. Linimentum scabicidumot írt fel 500ml, amit már 5.napja használunk. A férjemen alig látszik valami és már nem is igazán viszket, de nálam és a fiamon kiterjedt az egész. Az első nap után már éreztem a javulást, de a viszketés csak lassan enyhült, még nem múlt el. Mára már jobban csíp miután bekenem és ezzel kapcsolatos a kérdésem: lehet.hogy már nem kellene kenni mert fokozza a bőr pirosodását? A combom belül nagyon csúnya és csak napközben halványul el, meg máshol is rettenetes.Szerintem már nincs bennünk atka, mert az első nap mindent kimostunk a szőnyegeket is kivittem a házból a függönyöket is és mindent vasalok, gyakorlatilag nem lehet már ennél többet csinálni. A másik kérdésem, hogy a gyógyszer kenése közben vajon visszajöhetnek ezek? Vagy hagyjuk már abba mert ezért nem múlik a sebesedés? Köszönöm Szilvi

WEBBeteg szakértő válasza rühesség témában

Minél előbb hagyják abba a Linimentum kezelést, mert már az irritálja a bőrüket. Mostmár inkább nyugtató kenőcsöket kellene alkalmazni.

Megválaszolva: 2010. március 16.

Kérdések és válaszok: Élősködők

Rüh vagy ekcéma?
Voltam orvosnál, ekcémát állapított meg és a bepanthen krémet ajánlotta. 3 napja kenem, de semmit nem javult, nem lehet, hogy rüh?
Milyen bőrprobléma lehet ez?
Két hónappal ezelőtt kiütések jelentkeztek a hasamon, mell alatt, mindkét oldalon. Nagyon viszket. Van, amikor sűrűbb. Háziorvos szerint pókcsípés. Adott rá...
Rühesség
Egy rokonomat orvoshoz vittem (nem elunk egy haztartasban, ritkan talalkozunk), kiderult ruhes. Kb. 15 percig ultunk egy autoban, amit azota folyamatosan...
Rühatkától félelem
Tisztelt Doktornő! Attól félek, hogy rühatkával fertőződtünk. Nyomok nincsenek sem vakarózás csak féltem a családomat. A dédi mama volt bőrgyógyásznál és neki...
Rühesség viszketés nélkül
Szép napot! Érdeklődni szeretnék, hogy létezik e az, hogy egy négy éves gyermek állítólag rühes, de egyáltalán nem jelentkezett nála viszketés? Elvileg két...
RÜHFERTŐZÉS: MIKOR LEHETEK BIZTOS...
Tisztelt gál monika doktornő! Az infectoscab kezelés urán is még jönnek ki kiütések, igaz, hogy már alig viszketnek. A doktornő írta. Hogy a kezelés után is...