Rühesség viszketés nélkül

Szép napot! Érdeklődni szeretnék, hogy létezik e az, hogy egy négy éves gyermek állítólag rühes, de egyáltalán nem jelentkezett nála viszketés? Elvileg két hete kezdődött az egész, amikor is egy egy piros pötty jött ki rajta. A hónalján meleg kiütésre emlékeztető irritáció jelent meg, és a térdén ekcémásnak tűnő sebek (korábban ekcémás volt) .Hétfőn Bőrgyógyászhoz vitték, de papírt nem kaptak az állapotáról, mert rendelési időn kívül mentek házhoz az orvoshoz.Kapott egy oldatot, és az anyja zt mondja, hogy már semmi baja, már nem is látszik szinte semmi, vakarozni otovábbra sem avakarózik és ma már óvodába is mehetett.Nálunk és várandós testvéreméknél is töltötték a hétvégét, mert nem tudtak róla, hogy fertőzése van. Kérdésem, hogy tényleg rühes lehet e a gyermek, és ha igen, van e esély rá, hogy mi is megfertőződtünk? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza rühesség témában

A rühesség általában erős viszketéssel jár, de előfordulhat anélkül is. Ha biztosan rühes volt a gyermek, akkor nem zárható ki a fertőzés lehetősége. Akik érintkeztek vele, azoknak Linimentum scabicidummal való megelőző kezelést javaslok.

Kérdés: 2016. július 28., 18:40; Megválaszolva: 2016. augusztus 11., 14:45
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Rüh vagy ekcéma?
Milyen bőrprobléma lehet ez?
Két hónappal ezelőtt kiütések jelentkeztek a hasamon, mell alatt, mindkét oldalon. Nagyon viszket. Van amikor sűrűbb. Háziorvos szerint pókcsípés....
Rühesség
Egy rokonomat orvoshoz vittem (nem elunk egy haztartasban, ritkan talalkozunk) , kiderult ruhes. Kb. 15 percig ultunk egy autoban, amit azota folyamatosan...
RÜHFERTŐZÉS: MIKOR LEHETEK BIZTOS...
TISZTELT GÁL MONIKA DOKTORNŐ! AZ INFECTOSCAB KEZELÉS URÁN IS MÉG JÖNNEK KI KIÜTÉSEK, IGAZ, HOGY MÁR ALIG VISZKETNEK. A DOKTORNŐ ÍRTA.HOGY A...