Mi a teendő Bélféreg esetén?

Tisztelt Doktorno, Doktor ur, Azert irok onoknek, mert jelenleg kulfoldon tartozkodom es csak 2 het mulva tudok hazautazni, igy nem tudok azonnal orvoshoz fordulni. Problemam a kovetkezo: Kb 10 napja hasmenesem van, szinte semmi nem maradt meg bennem nehany oranal tovabb... picit le is fogytam, de nem volt veszes.. Tegnap mar picit jobban voltam viszont ma reggel a szekletemben nagyon furcsa dolgot eszleltem: egy feheres szinu osszegabalyodott valami fereg szeru nyalkas dolog volt... (nem mozgott egyaltalan) kb 2-3 cm hosszu volt, de oszegabalyodva talan fel meteres is lehetett, ennek a valaminek az atmeroje kb 2 mm es lehetett... Elnezest kerek a kenyes temaert, de picit addogom mert meg sohasem lattam ilyet.. Jelenleg a kozel keleten dolgozom es IRakban voltam mikor ez elkezdodott, lehet hogy valamit egy etkezes soran bekatam es ferges lettem? Mi a teendo ilyenkor? ha a kovetkezo szekletem normalis lesz akkor kell e aggodnom? Mit tehetek addig amig nem tudok orvoshoz fordulni? Segitseget elore is nagyon koszonom szepen! Valaszat varva maradok tisztelettel, Reka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a bélférgesség témában

Tisztelt Kérdező! Elképzelhető a bélférgesség. Ezt széklet vizsgálattal lehet igazolni, és ha igazolódik, annak függvényében kell gyógyszert szedni. Az is elképzelhető, hogy hasmenése nem ettől van. Sok folyadék fogyasztása javasolt, és mielőbb keresse fel orvosát. Tisztelettel:

Kérdés: 2014. június 29., 13:23; Megválaszolva: 2014. július 01., 09:38
Kérdések és válaszok: Élősködők
Féreg
Kérem segítsen! Nagyon komoly féregfertőzésem van, hónapok óta küzdök vele. Sikerült ürülnöm, kiirtanom egy részét.Fotókat is készítettem...
Fonalféreg
Tisztelt Hölgyem/Uram! A mai székletem tartalmazott egy hosszabb fonalra hasonlító vékony csíkot. Lehetett ez féreg vagy ez normális jelenség? Hogyan...
Végbéltáji viszketés
Tisztelt Doktor Úr! Szerettem volna nagyon részletesen leírni a problémám de sajnos itt nem adott a lehetőség! 2019 július 30án fedeztem fel...
Cérnagiliszta irtas
Kedves Doktor Úr! Cernagilszta fertozessel kezelnek mar tobb honapja. E het elejen 3napon at 1x1 vettem be es a 4.napon is mozgo gilsztat lattam a...
Mebendazolra fogyasztható-e alkohol?
Tiszteletem Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ismerősom Vermox tablettát szed azonban nem tudja biztosan, hogy hogyan működik...