Mérsékelt táplálkozás melletti súlygyarapodás

Tisztelt doktornő! A férjem betegsége és minden napos magnesium sulfuricum használata miatt lefogytam 63 kg-ra, előtte 78 kg voltam. Halála után már visszahíztam 8 kg-ot. A hashajtót továbbra is szedem és van is székletem. Délelőtt egy korpás zsömlét eszem, délben egy kevés főtt ételt. Este megeszem 3 almát és két 375 g-os natúr joghúrtot. Édességet ritkán fogyasztók. Az a kérdésem, hogy hízlal-e a joghúrt és az alma, mert nem tudom mire vélni a további hízást, valamint ártalmas-e hashajtó szedése? Este tornagépen még elvégzek 100 felülést is. Válaszát megköszönve, tisztelettel: Marika

Legfrissebb cikkek a témában

Irinyi-Barta Tünde válasza Súlygyarapodás témában

Kedves Kérdező! Az alma nem hizlal, fogyassza nyugodtan, a joghurt is beleillik az étrendbe, viszont azt javaslom, estére csökkentse az adagot, soknak gondolom a 2 db 375 g-os joghurtot lefekvés előtt elfogyasztani. Étrendjét tekintve iktasson be inkább délelőtt tízórait és délutánra egy uzsonnát is, akár 1-1 alma, vagy más gyümölcs is elegendő, vagy egy kis pohár joghurt. A lényeg, hogy ne 3 étkezés alatt egyen sokat, hanem ötször naponta, és kevesebb mennyiséget. A hashajtó szedéséhez könnyű hozzászokni, hosszútávon károsíthatják a bélrendszert, és megváltoztatja a természetes székelési ritmusát. Azt javaslom, hogy fogyasszon inkább rosttablettát, amely lazítja a székletet, és igyon bőséges folyadékot (2 liter) .

Minden jót kívánok! Üdvözlettel: Irinyi-Barta Tünde

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2015. március 22., 09:42; Megválaszolva: 2015. március 26., 09:52
Kérdések és válaszok: Elhízás
Pajzsmirigy?
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat
Miért hízok?
Cukobetegség