Egyre jobban vizesedik a lábam, mit tehetek ellene?

T. Doktor Nő/Úr! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy 3 évvel ezelőtt túlsúlyom és magas vérnyomásom miatt (akkoriban nem szedtem rendszeresen a gyógyszereimet) 36 évesen stroke-t kaptam. Akkor fogyókúrába kezdtem és viszonylag hamar -5 hónap alatt 152 kg-ról 110 kg-ra fogytam. A gyógyszereimet pedig az óta rendesen szedem. A folyamatos vizsgálatok alatt azonban megállapították, hogy a bal vesémen egy kisebb daganat található, melyet műtétileg eltávolítottak. Mivel még nagyon korai stádiumban volt ezért viszonylag könnyen eltávolítható volt, és semmilyen további következménnyel nem járt. A problémám az, hogy bár az étkezésemre már nem figyelek oda annyira, mint a stroke után 20 kg-ot visszahíztam. Az előírt gyógyszereket szedem rendesen. A vérnyomásommal minden rendben, azonban a bal lábam egyre jobban vizesedik. Gyógyszereim: Valsartan 160mg/25mg (R: 1) , Amlodipin 10mg (R: 1/2 E: 1) , Metoprolol 50mg (R: 1 E: 1) , Doxazosin 2 mg (R: 1) , Milurit 300 mg (R: 1) , Aspirin Protect 100 mg (D: 1) , Atorvastatin 20 mg (E: 1) , Cavinton Forte 10 mg (E: 1) , Folsav 3 mg (E: 1) , Frontin 0, 25 mg (R: 1 D: 1/2 E: 1) Az lenne a kérdésem, hogy mit tehetek annak érdekében, hogy ez a folyamat ne súlyosbodjon el, illetőlegesen hogyan tudnám ezt csökkenteni? Mely ételeket kellene elsősorban mellőznöm? Ez a vizesedés lehet e valamilyen újjabb előjele bármely korábbi betegségemnek? Köszönettel R.István

Dr. Szanyi Andrea válasza vizesedés témában

Kedves Kérdező!

Ha csak az egyik lábán észleli a vizesedést, akkor a háttérben helyi okot kell keresni. Mivel nem említi, hogy a stroke következtében milyen maradványtünete van, gyengébb-e az egyik lába, nehéz véleményt mondanom. Lehet, hogy nem egyenletes terhelés éri a két végtagját vagy egyéb statikai oka van. Keresse fel kezelőorvosát, látatlanban nem lehet diagnózist mondani.

Kérdés: 2014. augusztus 27., 22:51; Megválaszolva: 2014. augusztus 29., 21:40
Kérdések és válaszok: Elhízás
Vízfelgyülemlés
Tisztelt Webdoktor! Testsúlyom miatt már régóta küzdök a vizesedés ellen, vizelethajtót szedek. Eddig nem is volt problémám. KB. két hónapja...
Vérkép [LDH, GPT, GGT]
Pajzsmirigy?
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat