fájdalom leküzdése másképpen?

Apaként kérdeznék arról, hogy Önök szerint a nőgyógyász tanácsa a lányom esetében jó volt-e. A lányom menstruációja mindig nagy fájdalommal járt, egyetemista korában többször nagyon rosszul volt, néha el is ájult. A nőgyógyászok akkor hormont tartalmazó fogamzásgátlót írtak fel neki. A fájdalom megszűnt, azonban a lányom legalább 30 kg-ot hízott. Az azóta folytatott állandó fogyókúra semmi eredményt nem hoz. Sajnos így azonban nincs kapcsolata, és nem is volt sosem, pedig már 27 éves. Ilyen kövéren sajnos ez van. Így esélye sincs annak, hogy gyermeket szüljön valaha. Írtózatosan sajnálom. Most egy újabb nőgyógyászhoz ment, aki azt mondta, hogy szerinte a fájdalom pszichikai okra is visszavezethető, de azt ajánlotta, hogy a gyógyszert (fogamzásgátlót) ne hagyja abba. De azt nem nézik a nógyógyászok, hogy így nem lesz kapcsolata, gyermeke - az én nagy fájdalmamra is. A lányom ezt érzi, ezért már sokszor úgy nyilvánul meg, hogy ő nem is akar gyermeket az életben. És ennek az egésznek az oka, az a fogamzásgátló tabletta. Nem igaz, hogy nincs valamilyen más gyógyszer amit csak azokon a napokon lehetne szedni, és nem állandóan, melytől így meghízott. Se nekem, se az anyjának nincs ilyen elefántlába, mert sajnos az már olyan kövér lett. Genetikailag ez nem lehet, ez csak kifejezetten -véleményem szerint- a fogamzásgátlótól van. Az orvosoknak nem kellene ennek a veszélyére felhívni a hozzájuk forduló emberek figyelmét? Nevezetesen arra, hogy úgy meghízhat tőle, hogy utána se kapcsolata és semmi sem lesz. Ha megnézem a gyönyörű lányomat serdülőkorban és most, amikor 30-40 kg felesleg van rajta - sírnom kell. És az új nőgyógyász is azt mondta, hogy bízony ettől nagyobb az étvágya a használónak, ezért meghízhat, de "he hagyja abba annak a szedését". Nem látok kiutat, az egyik nőgyógyász ezt mondja, a másik azt - a lányom is úgy látom elbízonytalanodott. Van Önök szerint olyan megoldás, ami szóba jöhet? Üdv. - egy 56 éves unoka nélküli apa.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza elhízás témában

Tisztelt Kérdező! Nem gondolom, hogy egyedül a fogamzásgátló tabletta lenne felelős a jelentős mértékű súlygyarapodásért. Sokan szednek fogamzásgátlót elhízás nélkül. Önmagában a fogamzásgátló tabletta nem hizlal, bár valóban fokozhatja az étvágyat. Oda kell figyelni az étkezésre, a bevitt kalóriákra, rendszeresen kell mozogni, sportolni. Az elhízás oka lehet endokrinológiai betegség (például pajzsmirigy működési zavar) is. A nőgyógyászati konzultációkon kívül még endokrinológiai vizsgálatot és pszichoterápiás kezelést is javasolnék. A menstruációs fájdalmak fájdalomcsillapítókkal csökkenthetők, bár ezeket már bizonyára használta a lánya.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. január 28., 21:09; Megválaszolva: 2014. január 30., 23:10
Kérdések és válaszok: Elhízás
Miért hízok?
Ezek után mi lenne a megfelelő
Tisztelt Doktornő / úr! Világ életemben hízásra hajlamos voltam. Ha egy kicsit nem figyeltem oda, rögtön felszaladt rám jó-pár kiló. Volt azonban...
Endocrin betegség?
Tisztelt doktornő! problémám kb egy évvel ezelőtt kezdödött.egy ev alatt 32kg ot hiztam, mely foleg arcra, hasra, csipöre ment.lila strıák vannak a...
Kihez forduljak, aki segítene...
Rendkívűl nagy túlsúllyal rendelkezek, a 158 cm magasságomhoz 125 kg vagyok. Egyedül nem megy, kell a segítség. Jártam a háziorvosomnál, aki a...
Fokozott szőrnövekedés, nincs...
Tiszteletem. 4 évvel ezelőtt hypothyreosis-t állapítottak meg nálam. A gyógyszert a mai napig szedem. Ennek ellenére évek óta nem menstruálok...