• Laboreredmény: 7 eltérés, nagyon aggódom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        tisztelt doktornö labor eredményemben hételtérésvan.három honapja fájaválam hátam néha nehezen veszem alevegöt, kétnapja voltam melkas röngenen AMBULÁNS LAP. Arekesz.norm.hejzetű, éles szélű. A sinusok szabadok. A tűdökben parenchymas árnyék nem látható. szabályos hilusi érrajzolat.a sziv nem nagyobb, norm.tág aorta..LABOR EREDMÉNYEM, karbamid.2, 2 mmol referencia 2, 5-7, 5. trigliceridek. 4, 8mmol referencia.2, 8-5, 2. vas.10, 6umol.referencia.12, 5-32, 2.transzferrin.telitetség 15/ referencia.16-45. neutrofil.8, 52giga referencia. 1, 80-7, 70. neutropfil.77, 70/.referencia.45, 00-70, 00.limfocita.16, 80/ referencia 20, 00 -45, 00 LEGYEN SZIVES VÉLEMÉNYT MONDANI MERT NYAGYON AGGODOM elöreis köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a laborérték témában

        Kedves Uram, A labor-eredményei nem adnak okot különösebb aggodalomra. A mellkas röntgenről leírt leletben semmilyen kóros eltérés nem található. A labor értékek enyhe vérszegénységre, vashiányra utalnak, ami magyarázhat némi fáradékonyságot. A transzferrin a vasat szállító fehérje a vérben ennek minimálisan csökkent a telítettsége, és a vér vas koncentrációja is kicsit alacsonyabb. A vashiány kezelésére érdemes több húst, zöldséget fogyasztani. Az alacsony karbamid jó, ennek az emelkedése lenne kórjelző. A neutrofil granulocita szám kis mértékű emelkedése lehet normális, de utalhat a szervezetben zajló valamilyen enyhe, átmeneti gyulladásra. A limfocita szám csökkenés szintén kismértékű, önmagában nem kórjelző. A laborparaméterek referencia tartományát úgy állapítják meg, hogy 100 egészséges ember értékeiből képzett görbe két végét: a szélső 2, 5 %-ot levágják. Ami e közé esik, azt tekintjük "normálisnak" kis fokú eltérés nem legtöbbször nem kóros. Ha tünetei (vállfájdalom, nehéz légzés) nem szűnnek érdemes a vizsgálatot megismételni, de ezek a labor értékek önmagukban nem adnak okot aggodalomra. tisztelettel,


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2011. október 03., 19:04; Megválaszolva: 2011. október 05., 17:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő
        Mitől igazán ártalmas a cigaretta?
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos