• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Előzmény:a lapockámnál fáj, a fejem és néha beleszúr a hasamnál., vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12, 8(4, 4-11, 3), neutrophils:9, 96(1, 4-6, 6), Cholesterol:5, 9(3, 5-5), Triglyceride:1, 83(0, 3-1, 7). Mit jelent a különbség? Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés, nincs komoly bajom, nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt, Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom, fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Hamar Péter

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Lányom első terhességének 17. hetében jár. A 12. héten történt genetikai ultrahangon nem látszódott fejlődési rendellenesség. A 12. héten ajánlott magzati vérvétel nem történt, viszont a 16. héten esedékes magzati...
        Tisztel Doktor Úr! Crohn betegségre solu-medrol 40 tartalmú kúpot meddig lehet használni? Annak 1 hónap utáni azonnali elhagyása okozhat-e bármi problémát? A fokozatos leépítés a kúp esetében is szükséges a szteroid miatt? Válaszát...
        Tisztelt Doktor Úr! Segítségét szeretném kérni. Az elmúlt hónapokban nagyon erős hasi görcseim voltak, sokszor az ájulás határán voltam. Puffadás, szelesedés, gyakori székletürítés jellemző még. Valamint fáradékonyság, hajhullás,...
        Tisztelt Doktor Úr! A hétvégén kezdődött az alábbi érdekes történés, mely azóta szinte minden reggel megismétlődik. Egy nyugodtan átaludt éjszaka után a reggeli ébredéskor ha még visszacsukom a szemeimet pihentetni egy picit arra leszek...
        Tisztelt Doktor Úr! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy 1,5 évvel ezelőtt a 15 évvel ezelőtti császármetszésem hegvonalában, bal oldalon lett egy fájdalmas duzzanat.. Ezt pár órával megelőzte egy fura “szakadásféle” érzet a...
        Tisztelt Doktornő ! A problémámat kicsit nehezen leirhatónak tartom de megprobálam a legjobban átadni az érzéseimet ezzel kapcsolatban. Az utóbbi 4 hónapban minden felébredésnél legyen az akár reggel vagy egy éjszakai felriadásnál egy pár...
        Jó napot kívánok! Lassan 10-éve küzdök Divertikulumokkal,fel-fel lángolnak szedek rá Potexin IBSt,gyömbért negyed évente,kúraszerűen stb... Ezt a helyzetet úgy-ahogy de kezelem! Három éve szedek minden második nap 10mg-Esomeprazolt túlzott...
        Tisztelt Doktornő! Nekem gasztritiszt állapítottak meg tükrözéssel, hasi uh, vérvétel stb minden mas negativ Helikom sincsen,szovettan is negativ. Azt mondták nem nagy baj, hamar túlleszek rajta. Kaptam rá PPI-ket majd quamatelt de nagyon égett a...
        Kedves Doktor Úr! Cs. Judit vagyok, tegnap voltam Önnél. Talcidot és Iberogastot írt fel nekem. Tegnap du elkezdtem a Talcidot és ma is szedtem, étkezések után 2 szemet, de sokkal jobban ég tőle a gyomrom....Nem bírom szedni . Most mit...
        Tisztelt Doktor! Ételintolerancia tesztet végeztettem,amelyen a kukoricára adott intolerancia határértékben van (Foodtest 200+ vizsgálat, kukoricára 51-es érték jött ki (határ: 41-59)). Mennyire befolyásolja negatív irányban az...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Sok nő küzd visszatérő hüvelyfertőzéssel, melyek között gyakori a gombás eredetű.
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.