Tüdôcsúcs daganat?

Tisztelt Doktor nô/úr! A következô problémával fordulnék Önhöz: 33 éves, nemdohányzó, ülômunkát végzô (szoftverfejlesztô) férfi vagyok. A panaszaim a következôek: mély lélegzetvétel hatására a bal oldalon a mellizom felsô részének magasságában, valamivel a kulcscsont alatt, mélyen, nyilalló fájdalmat érzek. Kissé fáj a vállam is, beleértve az egész vállövet és a felkaromat is. A fájdalom a váll mozgatásának hatására fokozódik, fôleg akkor, ha kissé elôre dôlök és elôre feszítem a vállamat, akkor ugyanazon a ponton felerôsödik az a nyilalló jellegû fájdalom, mint ami a mély lélegzetvételnél is jelentkezik. Emellett ami még aggasztó, hogy nagyobb tüsszentés hatására az egész vállamat és végig a karomat elönti a fájdalom, ami kb. fél-egy percig tart, utána elmúlik. Hasonló panaszaim korábban is voltak, de voltak tünetmentes idôszakok, a legutóbbi panaszos folyamat néhány hete kezdôdött. Jelenleg úgy vettem észre, hogy ezeket a tüneteket leginkább a reggeli, délelôtti órákban érzem, délutánra, estére, mintha enyhülnek, vagy megszünnének, vagy esetleg csak megszokom és nem tûnik fel annyira? Elôször valami mozgásszervi elváltozásra gondoltam (ülô munka, esetleges rossz testtartás a számítógép elôtt - bár próbálok odafigyelni rá, esetleg este "elfekszem a karom, a vállam) , de aztán utánaolvastam az interneten a tüneteimnek (tudom nem kellene, mert félrevezethetik az embert) és akkor megijedtem, mert azt találtam, hogy tüdôcsúcs daganatok is ilyen tüneteket okozhatnak (mozgatásra, légzésre fokozódó vállövi fájdalom) . Köhécselek is néha, föleg ilyenkor a téli idôszakban, de nem tanusítottam neki nagy jelentôséget. Nem tudom mit tegyek, merre induljak el a problémám okának felderítésében, mert nem szeretnék abba a hibába esni, hogy ha neadjisten mégis ilyen komolyabb oka lenne a panaszoknak, akkor feleslegesen húznám az idôt azzal, hogy esetleg egyik reumatológust keresem fel a másik után. Válaszát elôre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mozgásszervi panasz témában

Tisztelt Kérdező!

A leírt tüentek inkább mozgásszervinek tűnnek. Első lépésben sajátítson el gyógytornát és végezze minden nap. Mozogjon minnél többet. A légzéssel összefüggő panasz miatt keresse fel háziorvosát, legyen egy fizikális vizsgálat. A mellkas röntgen elvégzése is szóba jön, amivel a daganatnak a gyanúja is kizárható.

Kérdés: 2011. február 22., 12:10; Megválaszolva: 2011. február 24., 09:37
Kérdések és válaszok: Egyéb
Koordinációs zavar
Tisztelt Doktor úr/ asszony!   Ismerősömnek néhány hónapja erős mellkasi fájdalma volt, gyakran szédült és elgyengült. Az EKG nem mutatott...
Labor leletek értelmezése
Kreatin kináz
Érdellődéd